İşgale tepki gösteren gençlerden yetkililere: Tavrınızı açıklayın

Türk ordusunun Güney Kürdistan topraklarına işgal amacıyla girmesine tepki gösteren gençler, “sadece iki gün önce sınırlarımızı ihlal edip işgal amaçlı topraklarımıza giren güçleri değil, Kürdistan’daki tüm üslerinin de ülkemizi terk etmelerini istedi.

Güney Kürdistanlı gençler, Türk ordusu önceki gece Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ve Mavan köyünden Geliye Reş alanına bağlı Kani Reş, Bermize köyü çevresi ve Siro dağı eteklerine indirmelerle işgal amacıyla girmesine büyük tepki gösterdi.

‘KERKÜK GİBİ, BEHDİNAN’I DA TESLİM ETMEYİN’

Sümeye Delil: Güney Kürdistan toprakları için canımızı vermeye hazırız. Güney Kürdistan’ın bir yurttaşı olarak bu işgal girişimini nefretle kınıyorum. Güney Kürdistan topraklarını bu işgale karşı korumak, savunmak için canımızı vermeye hazırız.

Güney Kürdistan siyasi tarafları Kerkük ve çevresini teslim ettikleri gibi Behdinan’ı da Türkiye’ye teslim etmeyin diyoruz.

Bu işgal girişimini şiddetle kınıyor ve Türk güçlerinin derhal topraklarımızı terk etmesini istiyoruz.

Güney Kürdistan siyasi güçleri bu işgale karşı herhangi bir tutum göstermeseler biz gençler olarak işgalci güçlerin tank, top ve silahlarına karşı topraklarımızı savunmaya hazırız.

‘ÜSLERDEKİ ASKERLER DE TOPRAKLARIMIZI TERK ETSİN’

Şeyma Etta: Güney Kürdistan yurttaşları olarak Türk ordu güçlerinin Behdinan’ın köy, nahiye ve dağlık arazilerine işgal amaçlı girişlerini reddediyoruz. Önceki gün işgal amacıyla topraklarımıza giren askerlerin değil, topraklarımızdaki tüm güçlerinin derhal çıkmalarını istiyoruz.

Güney Kürdistan siyasi aktörleri Kandil, Asos ve Güney Kürdistan’ın diğer yerlerinin savaş uçakları ile bombalanmasına ve dün de topraklarımızı işgal amaçlı girmelerine karşı neden sessizdirler. Güney Kürdistan siyasi aktörleri Türk bayrağı ile onlarla görüşmeler yapıyor. Bu görüşmelerden sonra gelip topraklarımızı işgal ediyorlar neden bu işgale karşı sessizsiniz? 

Güney Kürdistan’ın bir genci olarak bunu kabul etmediğimizi söylüyor ve güneyli siyasi ve yöneticilerine, Topraklarımızı işgalcilere karşı koruyun diyoruz.

‘FAŞİST TÜRK DEVLETİ SESSİZLİĞİNİZDEN GÜÇ ALIYOR’

Eskender Faruk: Türk ordusunun sınırlarımızı aşarak topraklarımıza işgal amaçlı girmelerine karşı oldukça rahatsızız. Rahatsızlığımızı her şekilde dile getireceğiz.

Kuzey Kürdistan’da katliamlar yapanlar şimdi de Güney Kürdistan’a geçmiş buralarda katliam yapmak istiyorlar.

İşgalci Türk devleti Güney Kürdistan’ın siyasi partilerinin tavırsız, sessiz kalmalarında güç alarak topraklarımızı işgal ediyorlar. Irak devleti Iraklılaşmadan dem vuruyor ancak bu işgale karşı hala sessizdir. Irak devletine çağrım Güney Kürdistan’da benim topraklarımdır sözlerine sahip çıkarak bu işgale karşı durmasını istiyorum.

‘SESSİZ KALMAK ONAYLAMAKTIR’

Mitra Pencwinih: Daha önce Türk ordu güçlerinin işgalci olduğunu söyleyip topraklarımızdan çıkmaları için eylemler yaptık.

Türk devletinin Kürdistan dağlarına saldırılarak gerilla, sivil halkı katlettiğini defalarca gördük. Bu katliamlardan sonra eski bölge başkanı gidip katliamcılarla oturup anlaşmalar yapıyordu. Bu anlaşmalar bu katliamlarda da anlaşma yapılmış anlamına geliyordu bunu defalarca protesto ettik. Türk devleti şimdi Rojava’da, Güney’de, Kuzey’de her yerde Kürtlere saldırıyor. Biz Güney Kürdistanlı gençler olarak Türk devletinin saldırılarından ötürü Kürtlerin düşmanı ve ülkemizde işgalci olarak görüyoruz.

Türk devleti yüz yıllardır ülkemizin dört parçasında işgalci olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık bu işgale son diyelim diye gençlerimiz ve halkımızı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.