İşgalciler 14 kez kimyasal silahla saldırdı

İşgalci Türk ordusu Çemço alanındaki gerilla direniş mevzilerine 1 kez yasaklı bomba, 14 kez kimyasal silahla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Hareketli timlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba, 14 kez kimyasal silah, 11 kez savaş uçakları, 4 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

25 Ocak saat 10:30’da Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

25 Ocak saat 18:00’da Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

25 Ocak saat 09:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce 2 koldan koordineli gerilla eylemiyle ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

25 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzileri 1 kez yasaklı bomba ve 14 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

23, 24 ve 25 tarihlerinde işgalci TC ordusu Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

25 Ocak’ta Girê Cûdî Direniş Alanı ve Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri savaş uçaklarıyla 11 kez bombalanmıştır.

25 Ocak’ta Kurojahro Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 4 kez bombalanmıştır.

24 ve 25 Ocak’ta Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê Direniş Alanları ile Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”