İşgalci ve işbirlikçileri bedelini öder

Türk devletinin Güney Kürdistan'daki işgal girişimine karşı mücadele eden gerillalar, işgalci ve işbirlikçilerinden mutlaka hesap soracaklarını söyledi.

Medya Savunma Alanları'nın Xakûrkê bölgesinde işgal harekatı başlatan Türk ordusuna karşı eylemler sürüyor. HPG ve YJA-STAR gerillaları, konuyla ilgili ANF'ye konuştu.

İŞBİRLİKÇİLERİN DE SONU OLACAK

HPG gerillalarından Şevger Başkale, Zagroslarda Türk ordusuna ağır darbeler vurduklarını belirterek, işbirlikçiler ile anlaşarak Zagroslardaki işgali yaymak istediğini söyledi. "Güney Kürdistan üzerindeki işgal, bölgesel işbirlikçi güçlerin de sonu olacaktır" diyen Başkale, şunu herkesin bilmesini istedi: "Kürdistan özgürlük gerillası kahraman direnişiyle bu sömürgeci faşist güçlere karşı sonuna kadar mücadele edecektir."

İŞGALCİ DE İŞBİRLİKÇİ DE HESABINI VERİR

YJA-STAR gerillası Jiyan Amed, Türk ordusunun Kürdistan gerillası karşısında tarihin en ağır yenilgisini yaşadığını kaydederek, bunun hırsıyla Güney'deki işgali genişletmek istediğini söyledi. Güneyli güçlerin buna karşı tek bir ses çıkarmamasının işbirlikçiliklerinin teyidi olduğunu belirten Amed, "İşbirlikçi ve işgalci güçlerden mutlaka hesabını soracağız. Bu işgal girişimlerine karşı mücadelemiz en üst seviyede devam edecektir" dedi.

HİÇBİR BEDELDEN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Kürdistan tarihinin işgal, katliam sömürü ve ihanet kadar kesintisiz bir direniş tarihi de olduğunu hatırlatan HPG gerillası Mahir Zaza, bu direniş çizgisi sayesinde çok daha güçlü bir şekilde Kürdistan'ın özgürlüğüne doğru gidildiğini söyledi. Bunun farkında olan faşist Türk devletinin, işbirlikçi güçleri de kullanarak Güney Kürdistan'ı işgal etmek istediğini ifade eden Mahir Zaza, "Halkımızın ve ülkemizin savunması için ne pahasına olursa olsun mücadelemiz devam edecektir. Bunun için hiçbir bedelden çekinmeyeceğiz" diye konuştu.