İran uçakları Rojhilat semalarında alçak uçuş yapıyor

İran rejiminin Rojhilat'ın birçok kentine askeri sevkıyat yaptığı ve İran rejimine ait savaş uçaklarının Merîvan, Banê, Pîranşar, Şino ve Serdeşt kentleri semalarında alçak uçuş yaptığını bildirildi. 

İran rejimi, Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) birçok kentine çok sayıda asker ve polis yığdı. Rojhilat'ta kolberlerin katledilmesini protesto etmek için yapılan eylemlerin ardından İran rejimi bölgeye yığdığı güçlerinin sayısını arttırmaya devam ediyor. 

Güney Kürdistan'da yapılan referandum ile birlikte Rojhilat'a yapılan askeri güç sevkıyatının arttığı bildirildi. İran rejiminin "tatbikat" gerekçesiyle Rojhilat ile Güney Kürdistan sınırına yığılmasının ardından savaş uçaklarının da sınır kentleri üzerinde alçak uçuş yaptığı bildirildi. 

Rojhilat muhabirlerimiz İran rejimine ait savaş uçaklarının Merîvan, Banê, Pîranşar, Şino ve Serdeşt kentleri semalarında alçak uçuş yaptığını bildirdi. 

Merivan muhabirimiz rejimi çok sayıda özel kuvvet birimini de Merivan'da konuşlandırdığını ve kentin Dörtyol mevkiinde 4 kişinin gözaltına alındığnı bildirild. 

Mahabad muhabirimiz ise kente çok sayıda Devrim Muhafızı'nın kente sevk edildiğini kaydetti. Rejimin çok sayıda obüsü de tırlarla Sinê kırsalına kaydırdığı bildiği edinildi.