İran rejiminden Öcalan fotoğraflarına tahammülsüzlük

Kirmaşan, Ciwanro ve Selasbavecani kentlerindeki kontrol noktalarında, Öcalan, HPG, YPG, KODAR, PJAK görselleri bulunan telefonlara el konuldu.

İran Rejimi Kirmaşan, Ciwanro, Selasbavecani kentlerinde Kürtlere yönelik baskılarını arttırıyor. Kirmaşan Kazançi kontrol noktasından geçen Kürtlere ait arabalar durdurularak içindeki halkın telefonları kontrol ediliyor. Son iki günde Kazançi kontrol noktasında sivillerin telefonlarını kontrol eden İran rejim güçleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu yaklaşık 50 telefonu kırdı.

DİĞER ŞEHİRLERE DE YAYILDI

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre aynı uygulamanın bir benzerinin de Selasbavecani ile Ciwanro şehirlerinde başladığı belirtildi. Selasbavecani ve Ciwanro’da aileler Rejim mahkemesi tarafından çağrılarak, çocuklarının ve aile fertlerinin telefonlarını kontrol etmeleri ve telefonda gördüklerine ilişkin rapor sunmaları istendiği bir forum imzalattırıldığı bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen biri kendisine de böyle bir formun imzalattırıldığını belirterek, formu imzalatan mahkeme heyetinin kendisine, “İran İslam rejimine karşı düşmanlık yapanlara karşı tedbirlerimizi almak zorundayız. İran’da yasaklanan Kürt Halk Önderi fotoğrafları, PKK, KODAR, YPG, PJAK bayrakları yasaklandığı için hiçbir yerde bulunmaması gerekir. Bu tedbirleri onun için alıyoruz” dediğini aktardı.