İran rejimi 2 Kürt kolberi katletti

İran rejim güçleri Urmiye sınırında kolberleri hedef aldı. Rejimin saldırısında 2 kolber yaşamını yitirdi, 2 kolber ise yaralandı.

İran rejimi güçleri Rojhilat ile Başûr ve Rojhilat ile Bakur Kürdistanı sınırında kolberleri (sınır hattında ücret karşılığında yük taşımacılığı yapan kişi) hedef almaya devam ediyor. Rejimin son saldırılarında 2 kolber yaşamını yitirdi, 2 kolber ise yaralandı.

Kürdistan İnsan Hakları ve Demokrasi Merkezi'nin verdiği bilgiye göre, Urmiye vilayetine bağlı Soma mıntıkasında rejim güçlerinin saldırısı sonucu 21 yaşındaki M.Q. ve 30 yaşındaki E.Q. isimli kolberler katledildi. Saldırıda bir kolberin ise yaralandığı bildirildi.

Kuruluş, Soma mıntıkasında bir grup kolberin daha da rejim güçlerinin pususuna düştüğünü ve yaşanan saldırıda Ramîn Îsmet (19) isimli kolberin ağır yaralandığını belirtti. Nazlû köyü nüfusuna kayıtlı Îsmet'in Urmiye Hastanesi'ne kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kürdistan İnsan Hakları ve Demokrasi Merkezi, rejim güçlerinin son günlerde sınır hattında saldırılarını arttırdığını ve Merîvan, Hewraman, Xoy ile Serdeşt kentleri sınırlarında son iki günde kolberlere ait 20 ata yükleriyle birlikte el koyduğunu aktardı.