İran parlamentosunda Kürt vekilden Efrîn tepkisi

İran parlamentosunun dünkü oturumunda söz alan Bokan Milletvekili Osmanî, Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimine sert tepki gösterdi.

İran parlamentosunun dünkü oturumunda söz alan Ûrmiye vilayetinin Bokan Milletvekili Mihemed Qesîm Osmanî, yaptığı konuşmada Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişimine sert tepki gösterdi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarının Saddam Hüseyin ve DAİŞ'i hatırlattığını kaydeden Mihemed Qesîm Osmanî, Erdoğan için "DAİŞ'i kravatlı hali" nitelemesi yaptı. Mihemed Qesîm Osmanî, "Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerdeki konuşmaları ve Kürtlere dil uzatmadaki cürreti, melûn Saddam Hüseyin'in konuşmaları ve pratiklerini hatırlatıyor. Erdoğan'ın sözleri DAİŞ'in cinayetlerini hatırlatıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Recep Erdoğan DAİŞ'in kravatlı halidir" dedi.

Erdoğan'a "Kürt halkı senin gibileri çok gördü" diye seslenen Kürt parlamenter, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Faşist ve diktatör Erdoğan rejim Suriye Kürtlerine büyük bir kinle saldırıyor. Orada yaptıkları Saddam'a da DAİŞ'e de rahmet okutuyor. Erdoğan Kürtleri ezeceğini, yok edeceğini söylüyor. Ey Erdoğan, tarihin bütün aşamalarına baktığımızda kimse Kürtleri yok edemedi. Kürt halkı senin gibileri çok gördü. Senden daha büyükleri de vardı ama Kürtleri yok edemediler. Ama onlar yok olup gittiler."