İpekyolu’nda YSK polisten onay bekliyor!

YSK, seçimleri 20 bin oy farkla kazanan İpekyolu Belediyesi eşbaşkanlarına mazbata vermemek için her yolu deniyor. YSK, şimdi de eşbaşkanlara, "Gidin, emniyet ile görüşün’ dedi.

Van’da seçimleri kazanan 3 HDP belediyesine KHK’li aday gerekçesiyle el koyan YSK, şimdi de İpekyolu Belediyesi'ne mazbatasını vermemek için çabalıyor. AKP İpekyolu Adayı Muhsin Aydın’ın itiraz ettiği seçim sonuçlarını değerlendiren ve iki defa ret oyu veren YSK, 15 gündür mazbatayı HDP’li eşbaşkanlara vermiyor.

'EMNİYETTEN YAZI BEKLİYORUZ'

Günlerdir oyalama politikası güden YSK yetkilileri,  eşbaşkanlarla ilgili hukuki bir sorun bulamayınca bu defa da farklı yöntemler uygulamaya başladı. Dün, "Gidin Tuşba Polis Karakolu ile görüşün, orada bir sorun var" diyen YSK yetkilileri, orada da sorun çıkmaması üzerine bu sabah saatlerinde de "Emniyet Müdürlüğünden yazı istedik, oradan gelecek yazıyı bekliyoruz" dedi.

Konuyla ilgili emniyetin bir yetkisi olmadığı halde YSK, mazbata için emniyetten onay beklemeye başladı. 

YACAN: HALKIN İRADESİNE EL KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR

İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Azim Yacan, "Yüksek Seçim Kurulunun kararına rağmen mazbatamız verilmiyor. Van YSK fiili bir durum yaratmaya çalışıyor. YSK bugün saat 14.00’da karar verecek. Mazbatamızın verilmemesi için hukuki bir engel bulunmamasına rağmen oyalama politikası ile halkın iradesine el koyma çabası var" diye konuştu.