İdam tehdidi altındaki Zanyar ve Luqman Muradi'den haber alamıyor

İran'da her an idam tehdidi altında bulunan Zanyar ve Luqman Muradi'den haber alınamıyor. Aileler zindan kapısı önünde bekleyişte.

İran’da 2009 yılından bu yana tutuklu bulunan Kürt siyasi tutsaklar Zanyar Muradî ve Luqman Muradî, idam cezasıyla yargılanıyordu.

Recaişar zindanında tutuklu bulunan ve 5 Eylül'de tek hücreli odalara götürülen tutsakların Cumartesi sabah saatlerinde infazlarının gerçekleştirileceği açıklanmıştı. İki Kürt siyasi tutsaktan haber alınamıyor.

AİLELER: TEDİRGİNİZ

Zanyar ve Luqman Muradi'nin aileleri, zindan kapısı önünde saat 03.00'dan itibaren bekleyişlerini sürdürüyor.

Aileler, "Cezaevi yetkilileri şu ana kadar bize bir bilgi vermedi. Yetkililer bizim duygularımızla oynuyorlar. Bir asıldıklarını söylüyorlar, bir asılmadıklarını söylüyorlar. Bu nedenle içimiz rahat değil ve tedirginiz" dedi.

AV. NİKBEXT: NEREYE GÖTÜRDÜKLERİNİ BİLMİYORUZ

Zanyar ve Luqman Muradi'nin avukatı Salih Nikbext, İran rejiminin Cuma günü müvekkilleriyle görüşmesine izin vermediğini söyleyerek, şöyle dedi: "Onları nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Her iki müvekkilim de mahkemeden olumlu bir karar bekliyordu. Bir avukat olarak bana nereye götürdüklerini söylemediler. Mahkeme kararı olmadan müvekkillerimi görmem olanaksız. Bu kararın çıkma ihtimali de yok.

Dosyanın önce kapatılması gerekiyor. Ancak dosya daha kapatılmadı. Bu iki genci korumalıyız. Onları nereye, ne için götürdükleri konusunda endişeliyim."