Êlih'teki halk buluşmalarında İmralı tecridine tepki

HDP'liler, Êlih’in köylerinde halk ile bir araya geldi. Buluşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı mücadeleyi büyütme mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Êlih İl Örgütü, Hezo (Kozluk) ilçesine bağlı Kaniya Hênê (Bekirhan) beldesi ve bağlı köylerinde halk buluşmaları gerçekleştirdi. HDP Êlih Milletvekilli Feleknas Uca, görevi gasp edilen Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Hezo Belediyesi Eşbaşkanı Nazime Avcı’nın da aralarında bulunduğu heyet, yoğun ilgiyle karşılandı. Buluşmalarda tecrit, ekonomik çöküş ve seçim konuşuldu.

'ÖZ GÜCÜMÜZLE DİRENECEĞİZ'

Köylüler, heyeti sarı, kırmızı, yeşil renkli flamalarla karşıladı. Ziyaretlerde konuşan HDP'li Uca, “Öcalan üzerindeki tecrit ağırlaştırılmış bir şekilde devam ettiriliyor. Yasaklı silahlar ile Kürtlere dönük saldırılar ortada. Kürt halkına dönük işkence, talan ve katliamlar devam ediyor. Başta tecrit olmak üzere tüm saldırılara karşı birlik olup mücadele edeceğiz. Kürt halkı adına konuşup Kürt halkı ile aynı karede yer almak istemeyenler ile değil öz gücümüz ve birliğimizle direneceğiz” dedi.

Köylülerden Safiya Kaya, “Biz Kürtlerin direniş geleneği inatçı bir gelenektir. Kimse baskılarla başımızı eğdiremez. HDP’nin parasını kesmeleri önemli değil, bizim paramız bize yeter. Başımız dik, kanımızın son damlasına kadar direneceğiz” diye konuştu.