Çukurca sınır hattındaki eylem ve çatışmalar sürüyor

Gerilla güçleri, Çukurca sınır hattından Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişimine başlayan Türk ordusuna yönelik dün akşamdan itibaren bir dizi eylem gerçekleştirdi. En az 16 asker öldürüldü.

Bölgedeki çatışmaları takip eden ANF muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre;

18 Haziran saat 17:00’dan itibaren başlayan gerilla eylemleri bu sabah da devam etti. Dün akşam saatlerinde Qela Bedewe civarında düzenlenen eylemde 1 askerin öldürüldüğü bildirildi. Bu eylemden sonra askerler patlayıcı tuzakların kurulduğu bir alana girdi ve burada da 1 asker öldü.

Bu eylemlerden hemen sonra Qela Bedewe’ye yaklaşan gerillalar, Türk askerlerini kuşatmaya alarak vurdu. Burada da en az 4 asker öldürüldü.

Saat 18:30 sularında ise başka bir gerilla birimi, Qela Bedewe’ye yaklaşarak askerleri vurdu. Buradaki eylemde ise 1 asker öldürüldü, ancak sayının daha fazla olabileceği belirtildi.

EYLEMLER BUGÜN DE DEVAM ETTİ

Gerilla güçleri, bölgedeki Türk askerlerine yönelik eylemlerine bu sabah da devam etti. Saat 07:30’da Sipe boğazına yakın mesafede düzenlenen eylemde 7 asker öldürüldü, 2 asker ise yaralandı.

Yine saat 07:30-09:30 arasında şehit Munzur alanında gerillalar Türk askerlerine eylem düzenledi. Burada ise 2 asker öldürüldü, 1 asker ise yaralandı.

Çukurca sınır hattında bulunan karakollardan ise bölgeye yönelik bombardıman sürüyor. 07:30 itibariyle savaş uçaklarının da harekete geçtiği aktarıldı.