Çukurca, Lêlîkan ve Iğdır’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Çukurca, Lêlîkan ve Iğdır’da Türk işgal güçlerine karşı eylemler düzenlediğini bildirdi. Lêlîkan’daki suikast eyleminde bir askerin öldüğü açıklandı.

HPG-BİM, 2 Ekim günü gerçekleşen gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

HPG-BİM’e göre Çukurca’da askeri mevzi ve barınaklar vuruldu, Lêlîkan’da suikast eylemi gerçekleşti, Iğdır’da önce kontra bir grup hedeflendi, sonra bir mikser aracına sabotaj eylemi yapılarak imha edildi. Açıklamada ayrıca Türk savaş uçaklarının gerillanın denetimindeki Zap bölgesini bombaladığı bilgisi yer aldı.

ÇUKURCA’DA MEVZİ VE BARINAKLARA EYLEM

HPG-BİM’nin açıklamasındaki detaylar şöyle:“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

2 Ekim günü saat 08.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

LÊLÎKAN’DA SUİKAST: 1 ASKER ÖLDÜ

Aynı gün saat 17.10’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’ndeki işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusuna ait taarruz helikopterleri alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

IĞDIR’DA KONTRA GRUP HEDEFLENDİ

Serhat Eyaleti genelinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Ekim günü saat 14.30’da Iğdır’a bağlı Dilucu alanında sınır güvenliğini sağlamaya çalışan bir grup kontraya yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğindeki ölü ve yaralı kontra sayısı tespit edilememiştir.”

SABOTAJ EYLEMİ

Güçlerimiz, aynı gün saat 17.30’da Dilucu alanındaki sınır hattında duvar yapımı için kullanılan işgalcilere ait mikser tipi bir araca yönelik olarak sabotaj eylemi düzenlemiş ve hedeflenen mikser aracı tümden imha edilmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI ZAP’I BOMBALADI

2 Ekim günü saat 22.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır. Düzenlenen bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.”