Çukurca’da gerilla eylemi, Xakurkê’de hava saldırısı

HPG, Çukurca’da düzenlenen eylemde 3 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Xakurkê’deki hava saldırısında ise Kurtay Nusaybin isimli bir gerilla hayasını kaybetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM)’in yazılı açıklaması şöyle:

KOORDİNE TEPESİ VURULDU: 3 ÖLÜ

28 Ekim günü saat 16.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin hedeflendiği bu eylemde bir düşman mevziisi tümden imha edilmiş, tespit edilebilen 3 asker ise öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır.

HAVA SALDIRISINDA 1 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

28 Ekim günü saat 07.10’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde bulunan Xakurkê Çayı çevresini bombalamıştır.

Aynı gün saat 17.00 ile 18.00 arasında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Hesena Vadisi’ni bombalamıştır. Düzenlenen bu bombardıman sonucunda Kurtay Nusaybin arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Kurtay Nusaybin
Adı Soyadı: Abdurrazzak Eren
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Atiye - Rüstem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Ekim 2018 / Medya Savunma Alanları

2015 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan Kurtay yoldaş, görev yaptığı her alanda emekçi, fedakar ve sade kişiliğiyle yoldaşlarının gönlünde yer edinmiştir. Koşullar nasıl olursa olsun her daim kendini Önderlik felsefesi ve gerillacılıkta derinleştirmeyi, geliştirmeyi ve buna ulaşmak için sürekli eğitimi esas alan Kurtay yoldaş, en son görev yeri olan Avaşîn alanında işgalci TC ordusuna karşı etkin devrimci faaliyetlerde bulunurken şahadete ulaşmıştır. Yoldaşları olarak Kurtay arkadaşımızın bizlere bıraktığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.