Çukurca’da eylem

HPG gerillalarının Çukurca’nın Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında düzenlendiği eylemde 4 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Botan tepesindeki işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Çadır ve mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüştür.

BİR KONTRA CEZALANDIRILDI

Güçlerimizin arazide konumlanma noktalarını deşifre etmeye çalışan, operasyonlara öncülük eden ve arkadaşlarımızın şehadetinde parmağı olan Şırnak’ın Mılakêri köyünden Tayyip Fidan isimli bir kontra 16 Temmuz günü saat 16.00’da Besta alanında yine güçlerimizin üslenme noktalarını keşif etmeye çalışırken cezalandırılmıştır.

10 Temmuz günü işgalci TC ordusu Muş’un Varto ilçesine bağlı Baskan, Qulan, Miran, Dadina, Quluk, Dodan, Qalancık ve Goma Gurgo köyleri alanında bir operasyon başlatmıştır.

16 Temmuz günü saat 19.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş alanını bombalamıştır.”