Çiçek: Halkımız, Efrîn ve tecridi haykırmak için alanlara geldi

DBP Amed İl Eş Başkanı İbrahim Çiçek, Amed Newroz'una katılan yüz binlerin eğlenmek için gelmediklerini belirterek, “Halkımız Efrîn ve ağırlaştırılmış tecridi haykırmak için geldi” dedi.

Newroz gibi takvimsel günlerin kitle çalışmalarını yürüten Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eş Başkanı İbrahim Çiçek, bu çalışmalar esnasında yaşadıkları tartışmaları ve paylaşımları ANF’ye değerlendirdi. Özellikle Türk basınının sistematik olarak ‘Kürt halkı, HDP ve DBP gibi siyasi hareketlere mesafeli’ haberlerin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin toplum nezdinde nasıl karşılık bulduğunu aktardı.

EFRÎN VE TECRİT GÜNDEMİ

Gerek 8 Mart gerekse de Newroz alanlarına gelen kitlenin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a olan bağlılığını dile getirdiklerine şahit olduklarını belirten Çiçek, şunları kaydetti: "Bu alanlarda ağırlaştırılmış tecridi kabul etmeyen ve Sayın Öcalan’ı büyük bir sahipleniş söz konusuydu. Bu durumun aynısı sokaklarda mevcut. Halkımızın gündeminde Efrîn ve ağırlaştırılmış tecrit vardı. Zaten onların alanlara sel olup akmalarında ki en önemli iki etken bunlardı. Bu iki gündeme ilişkin tepkilerini dile getirmek için alanlardaydılar. Halkımız bir festivale veya eğlenmek için bu alanlara gelmediler. Gelen tüm insanlar engellemelere rağmen bu iki gündemin etrafında kenetlenmek için alanlarda yerlerini aldılar."

'HALKIMIZ BİZE GÖREV VERDİ'

Çalışma yürütürken temasa geçtikleri hemen hemen herkesin yaşanan baskılara ve saldırılara karşı öfkelerinin olduğunu söyleyen Çiçek, mevcut sessizliğin halkın içinde kopan çığlıktan kaynaklandığını ifade etti. "Halkımız içinde kopan fırtınayı Newroz alanlarına akarak gösterdi" diyen Çiçek, şöyle konuştu: "Halkımız tüm engellemelere ve baskılara rağmen Newroz alanlarına akarak aslında bir anlamda da siyasi partilerimize ve kurumlarımıza da bir sorumluluk verdiler. Örgütlenmeyi büyütmek ve çalışmaları daha fazla geliştirmek için bize bir görev verdiler. Halkımız öncülük sorununu çok açık bir biçimde yüzümüze vurdu diyebiliriz. Bizimde bundan sonra bu durumu gözeterek tüm siyasi partilerimiz ve kurumlarımız üzerinden çok ciddi çalışmalar yürütmemiz gerekiyor."

ANTİ-PROPAGANDA HABERLERİNİN ÖNEMİ YOK

Halka ulaşma, onlara güç verme noktasında kimi eleştiriler aldıklarını söyleyen Çiçek, "Halkımız bizim eksiklerimizi, yetmezliklerimizi açık açık dile dile getiriyorlar. Bizde bu eleştirileri çalışmalarımızın mayası yapıyoruz. Kararlı bir şekilde, bıkmadan ve usanmadan gece gündüz çalışma yürütmemiz gerekiyor. Biz halkımızdan bu mesajı aldık" dedi. Türk basının siyasetlerine ilişkin yaptığı anti propaganda haberlerine de değinen Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: "Onların yaptığı haberlerin hiçbirinin önemi yok. Halkımız bu haberlere itibar etmiyor. Halkımıza iletişime geçme de tabii ki eksiklerimiz var ama bu onların bize mesafeli olduğu anlamına gelmiyor. Bu tür haberler tamamen algı yönetmek için yapılan haberlerdir."

4 NİSAN’A DAVET

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan’ı tüm Kürt halkı için kutladıklarını söyleyen Çiçek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Halkımızın, bütün dünyada bir halk olarak anılmasında Sayın Öcalan’ın rolü çok büyük. Newroz’un direniş ruhuyla 4 Nisan’da Sayın Öcalan’ın doğum gününü kutlayacağız. Bugün, hepimiz için önemli olan bir gündür. Tecridin de kırılması için üzerinde durulması gereken bir gündür. Çünkü son 3 yıldır Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit var. Bu tecridi kırmak için bütün halkımızı 4 Nisan’da yapılacak olan kutlamaya davet ediyoruz."