Çemço'da 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Çemço alanında 18 Ocak günü gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın irtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

18 Ocak 09:00, 09:40, 11:30 ve 18:00 saatlerinde Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 4 kez vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Bu işgalcilerden bir kısmının sivil elbiselerle alanda hareket ettikleri güçlerimiz tarafından tespit edilmiştir.

18 Ocak 14:45’te Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. 

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Ocak Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri sabah saatlerinden gece saatlerine kadar kimyasal silahlarla 11 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Ocak’ta Garê’ye bağlı Gundê Girê ve Gundê Kanisarkê arazileri ile Xakurkê’nin Goşînê alanını savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır.

18 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”