Çelê’de eylem: 4 asker öldürüldü-YENİLENDİ

HPG/YJA STAR gerillaları yol güvenliği alan askerlere yönelik eylem düzenledi. Eylemde 4 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çelê’de gerillaların gerçekleştirdiği eylemin ayrıntılarını açıkladı. HPG, 13 Kasım günü saat 14.30’da gerillaların Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesi ile Patriot tepesi arasında güvenlik yolu yapan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlediğini duyurdu. HPG, “Yol çalışması yürüten bir kepçe aracı ile askeri bir aracın hedeflendiği bu eylemde etkili vuruşlar sonucunda araç ve kepçe imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 4 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirilen bu eylemi havuz medyası aracılığı ile sivil işçilerin hedeflendiği yalan haberlerini kamuoyuna servis ettiğine dikkat çeken HPG, söz konusu bölgenin askeri bir bölge olup, yapılan yolların ise sivil amaçlı değil sadece askeri ve işgal amaçlı kullanıldığını vurguladı. HPG, "Dolayısıyla bu tür yollarda çalışan herkes, işgalci TC ordusunun askeri veya onun işbirlikçisidirler. Halkımız, özel savaş basınının bu türden manipülasyon içeren haberlerine itibar etmemelidir" dedi.

HEFTANİN VE AVAŞİN’E HAVA SALDIRISI

HPG, Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin de şu bilgileri verdi: “12 Kasım günü saat 09.30 ile 11.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Keşan ve Şehit Kendal alanlarını bombalamıştır.

13 Kasım günü savaş uçakları, Avaşin bölgesine bağlı Dola Şivê alanını saat 11.30’da, Avaşin suyu çevresini saat 13.30’da, Stuna alanını ise saat 16.20’de bombalamıştır.”