Çatak’ta milyonluk vurgun

Çatak Milli Eğitim Müdürü Salih Taş ve kardeşi Taş şirketi vasıtasıyla Çatak’ta bulunan bütün ihaleleri zorla veya tehditle aldığı ortaya çıktı.

Salih Taş ve kardeşlerinin ihalelere giren diğer şirketlerden zorla komisyon alarak, yaklaşık 5 milyon lira vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Önceki dönem AKP’den Milletvekili olan Gülşen Orhan’ın akrabası olan Çatak Milli Eğitim Müdürü Salih Taş, kendisi ve kardeşine ait olan Taş şirketi vasıtasıyla Çatak’ta bulunan ihaleleri zorla, tehditle aldığı ya da başka ihalelere giren diğer şirketlerden zorla komisyon alarak, yaklaşık 5 milyon lira vurgun yaptığı ortaya çıktı. AKP’li Orhan’ın akrabaları olan Salih Taş ve kardeşlerinin, Çatak’ta vatandaşları tehdit ettiği ve onların izni olmadan kimsenin iş yapamadığı belirtiliyor.

BELEDİYELERİN TÜM MALLARI AKP VE YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Van’da Van Büyükşehir Belediyesi dahil, 14 belediyenin 12’sini Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) kazanmıştı. DBP’li belediyeler döneminde ilk defa Van’a ve ilçelerine hizmet geldi. AKP 2016 yılında DBP’li belediyelere kayyumlar atayarak halkın iradesini gasp etti. Halkın Belediyelerine ait tüm taşınmaz mallar, çok kısa zaman diliminde satılarak AKP ve yandaşlarına peşkeş çekildi.

Belediyelerin tüm mallarını satan AKP'li gaspçılar, belediyeleri borç batığına sürükledi. Yolsuzluk ve vurgunlarla ün yapan gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 4 daire başkanı görevden alındı. Belediyelerin mallarını satarak bitiren gaspçı, en son dünyaca ünlü ve doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Muradiye Şelalesini dahi satışa çıkardı.

ÇATAK GASPÇISI, ÇATAK TARİHİNİ DE DEĞİŞTİRMİŞTİ

Van’da bulunan belediyeleri gasp eden AKP işgalcileri, Van ve ilçelerinin tarihi, kültürünü değiştirmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Çatak kayyumu Hacı Asım Akgül, daha önce DBP’li belediye dönemine ait köprüleri yıkarak Kürtçe park isimlerini değiştirdi. Hızını alamayan kayyum Akgül, belediyenin internet sitesinde Çatak tarihini yeniden yazmıştı.

Kürt halkının tarihini ve coğrafyasını inkar eden ve kendine göre yeni tarih icat eden Akgül, belediye ile ilgili tüm ihaleleri AKP’li Gülşen Orhan’ın akrabası olan Çatak Milli Eğitim Müdürü Salih Taş ve kardeşine ait Taş şirketine peşkeş çekiyor. Bu ihaleler yoluyla milyonlarca lira yolsuzluk yaptıkları belirtilen Salih Taş ve kardeşlerinin Çatak’ta yurttaşları tehdit ettiği vurgulandı.

‘HALKI TEHDİT EDİYORLAR’

Çatak’ta yaşan ve güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamak istemeyen bir kişi konuya ilişkin ANF’ye konuştu. Özellikle Çatak Milli Eğitim Müdürü Salih Taş'ın, memur olmasına rağmen tüm ihalelerde isminin geçtiğini vurgulayan Vanlı, "Çatak’ta yapılan tüm işler onlardan soruluyor. İhalelerin hemen hemen tamamını aldıkları gibi, bazı ihaleleri alanlardan bile zorla para alıyorlar. Bazen vatandaşları tehdit ettikleri gibi, hakaret ediyorlar. Kimse onlara bir şey diyemiyor. Sırtlarını AKP’ye, Gülşen Orhan’a ve kayyum dayayarak halkı tehdit ediyorlar" dedi.