Çarçella’da Türk ordusuna sabotaj: 8 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Yüksekova’ya bağlı Çarçella alanında Türk orduna yönelik sabotaj eylemleri düzenlediğini ve en az 8 askeri öldüğünü açıkladı.

HPG-BİM, “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesi ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Çarçella alanı ile Çukurca ilçesinde Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirildiğini bildirdi.

5 Eylül’de Çarçella alanında operasyona çıkan askeri birliklere yönelik sabotaj eylemlerinde en az 8 askerin öldüğü bilgisi verildi. Diğer alanlardaki eylemlerin bilançosunun netleştirilemediği belirtildi.

HPG’nin eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“5 Eylül günü saat 07.10’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

4 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella alanındaki Çarçel tepesine yönelik yoğun hava saldırıları düzenlemiştir. Bombardımanlar ardından işgalci güçler skorsky tipi helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Güçlerimiz sahada başlatılan devrimci hamle kapsamında 5 Eylül günü sabah saatlerinde operasyona çıkan askerlere yönelik sabotaj eylemleri düzenlemiştir. Bu eylemlerde 8 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır. Eylemler ardından işgalci TC ordusu çok sayıda skorsky helikopter ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. AKP – MHP faşist hükümeti ve havuz medyası, TC ordusunun Çarçella’da aldığı ağır darbeleri özel savaş yöntemleri ile gerçekleri çarpıtmanın çabası içerisine girmiştir. Yaptıkları her açıklamada abartılı rakamlar ile gerilla kayıplarından söz ederek zafer havasına girmektedirler. Ağır kayıplar veren Türk ordusunun kayıpları bu özel savaş yöntemleri ile toplumdan gizlenmektedir.

4 Eylül günü saat 13.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci güçler eylem ardından Şehit Rüstem alanını obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.”