60 savaşçı daha YBŞ’ye katıldı

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ)’ye katılımlar devam ediyor. 60 savaşçı daha eğitimlerini tamamlayarak görev almaya başladı.

Şehit Hejar eğitim devresini tamamlayan 60 Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) üyesi düzenlenen etkinlikle, görev almaya başladı. Etkinliğe şehit aileleri, YBŞ-YJŞ savaşçıları, komutanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte konuşan YJŞ komutanlarından Axin Şengali, yeni yılın başlangıçta böyle bir devrenin mezun olması bütün sömürgeci güçlere verilen en büyük mesaj olduğunu söyledi. Axin Şengali, “Şehit Hejar ismiyle eğitim gören bu devrenin Êzidî halkının özgürlük mücadelesini yürütmek üzere mücadele saflarına katılıyor. 2018 yılında bizlerden istenilen çok şey var. Her şeyden önce Êzidî halkının kurtuluş umudu olan Önder APO’nun fikirlerini bu eğitim vesilesiyle kendi yaşamlarımıza uygulamak ve halkımızın da bu fikirler ışığında doğru bir yolda yürümelerini sağlamak bizler için temel bir görev olmalıdır. Yaşanan bunca fermandan sonra Êzidîlerin halen dimdik ayakta olduklarını ve kendi mücadelelerini verdiklerini tüm dünyaya göstermek zorundayız” dedi.

Şehit Hejar Şengali’nin babası da etkinlikte konuşarak şunları söyledi: “YBŞ savaşçıların tüm Êzidî halkının savaşçılarıdır ve YBŞ Êzidî halkının tek güvencesidir’’ dedi. Baba Şengal, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın ve tüm halkların yeni yılını kutladı.

Etkinlik savaşçıların çektiği halaylarıyla son buldu.