‘500 Êzidî kadın ve çocuk özgürleştirildi’

TAJÊ, ferman zamanında DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan, 500 Êzidî kadın ve çocuğun kurtarıldığını açıkladı.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), ferman zamanında DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan ve Suriye’ye götürüldükten sonra QSD ve uluslararası koalisyon tarafından kurtarılan Êzidî kadın ve çocuklar hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, 3 Ağustos 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik saldırıları sonucunda en çok Êzidî kadın ve çocukların zarar gördüğü belirtildi.

QSD’nin Kuzey Suriye’de başlattığı hamlelerde ve özellikle de Reqa ile Dêra Zor’da 500 Êzidî kadın ve çocuk özgürleştirildi. Kurtarılan Êzidî kadın ve çocukların çoğuna TAJÊ sahip çıkarak, ailelerine teslim etti.

 Açıklamanın devamında “Kurtarılanların çoğu ailelerine teslim edildi. Ailelerine ulaşılamayanlarına da gerekli destekleri yaptık. Sicil bilgilerini toplayıp, arşivledik. Arşivler ulusal ve uluslararası kurumlara açıktır. Êzidî kadınlar olarak uluslararası kurumlara kurtarılan çocuk ve kadınlar için sağlık, eğitim, psikolojik destekler sunmaları için çağrılarda bulunuyoruz.

TAJÊ olarak, yüzlerce Êzidî kadın ve çocuğun özgürleşmesi için mücadele veren QSD, YPG, YPJ ve Rojava kadın kurumlarının bize sundukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

 Êzîdxan’ı koruyan, savunan YBŞ-YJŞ’ye, Raqqa’da Êzidîlerin kurtarılması için savaşan savaşçılara da teşekkür ediyoruz” denildi.