5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 2’si de yaralandı. Yaşanan çatışmalarda 2 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 5 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 6 kez yasaklı bombalar, 14 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

5 Kasım’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler ile güçlerimiz arasında bir çatışmalar yaşanmıştır. İşgalci Türk devletinin özel savaş medyası gerçekleri çarpıtarak bu çatışmalarda 2 ölü ve 2 yaralılarının olduğunu iddia ederek gerillaya karşısında aldığı darbeleri gizlemeye çalışmaktadır. Bu çatışmalarda fedaice işgalcilerin üzerine giden güçlerimiz 4 işgalciyi cezalandırmış ve 2 işgalci de yaralamıştır.

Yaşanan bu çatışmalarda düşmanın üzerine korkusuzca giden ve son nefeslerine kadar fedaice savaşan Şoreş ve Nûjiyan yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Ölümüzler kervanına katılan Şoreş ve Nûjiyan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

11 Kasım saat 16:40’ta işgalcilerin Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Doğan savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar güçlerimizce imha edilmiştir.

11 Kasım saat 23:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

10 Kasım saat 12:30’da Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 11 Kasım saat 09:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

11 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzileri 4 kez, Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Sîpan savaş mevzileri 1 kez ve Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

11 Kasım’da Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 14 kez bombalanmıştır.

11 Kasım’da Saca, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusunun 11 Kasım’da Şehîd Adil ve Şehîd Fedakar Direniş Alanları’nda işgal amaçlı yol yapma çalışmaları devam etmiştir.”