27 yıl doktorluk yaptığı şehrin vekili oldu

27 yıldır doktorluk yaptığı Amed'den milletvekili seçilen Selçuk Mızraklı halkın sağlığı için gösterdiği çabayı bu kez özgürlük, demokrasi ve eşitlik için gösterecek.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Amed'den seçilen milletvekillerinden biri 27 yıldır Amed'de doktorluk yapan Selçuk Mızraklı oldu. 1963 yılında Urfa’nın Siverek ilçesinde dünyaya gelen Mızraklı, 3 yaşındayken babasının görevi nedeniyle Siverek’ten Eskişehir'e taşınırlar. 16 yıl boyunca Eskişehir'de yaşayan Mızraklı, ilk, lise ve orta okul öğrenimini de burada tamamlar. İlkokulu bitirdikten sonra İngilizce eğitim verilen Kadıköy Maarif Kolejini kazanır, daha sonra Türkiye sıralamasında yüksek bir puanla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptırır.

90'LI YILLARDAN BU YANA MÜCADELE YÜRÜTÜYOR

Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, çalışma hayatının ilk 3 yılını Ankara ve Yozgat’ta geçiren Mızraklı, 1991 yılından itibaren Amed'de doktorluk yapmaya başladı. 27 yıl boyunca kentin çeşitli hastanelerinde uzman cerrah olarak çalışan Mızraklı, başta Diyarbakır Tabip Odası olmak üzere kentin birçok sivil toplum örgütünde çalışma yürüttü. 90’lı yıllardan bu yana demokratik platformlarda mücadele eden Mızraklı, 2000’li yıllardan itibaren ise Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) komisyon çalışmalarında yer aldı.

DTK FAALİYETLERİNDEN DOLAYI TUTUKLANDI

Sarmaşık Derneği’nde 6 yıl boyunca Genel Başkanlık ve yönetici pozisyonlarında görev üstlenen Mızraklı yine Mezopotamya Vakfı’nda bünyesinde Kürtçe eğitim verecek olan üniversite kurulmasına dönük önemli çalışmalar yürüttü. AKP hükümetinin Kürt halkına dönük başlattığı siyasi soykırım operasyonları sonucu Mızraklı, 2017 Temmuz ayında DTK faaliyetlerinden dolayı gözaltına alındı. Yaklaşık 2 ay Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde kalan Mızraklı, 8 Eylül'de tahliye edildi. 27 yıldır doktorluk yaptığı Amed'den vekil seçilen Mızraklı, şimdiye kadar halkın sağlığı için gösterdiği çabayı bu kez özgürlük ve demokrasi için gösterecek.