‘2018’de devrim mücadelesi zaferle taçlanacak’

Yeni yıl ile PKK’nin 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, 2018 yılının Delal Amed çizgisinde zafer yılı olacağını dile getirdi.

Gerillalar Beritan Rojava ile Seyid Rıza Sülbüs, Kürdistan’da yürütülen amansız direnişle zafere yürüyeceklerini belirtti.

Beritan Rojava: PKK direnişi her geçen gün büyüyor. Bu direnişe öncülük eden en başta genç kadınlar ve tüm gençlerdir. PKK’nin 40. yılında da direniş destanı yazmaya devam ediyor. Yeni yılda gençler ve kadınlar PKK ve PAJK öncülüğünde emin adımlarla yürüyerek Delal Amed’lerin, Berçem Cilo’ların, Gülnaz Ege’lerin, Aze Malazgirt’lerin intikamını ala ala zafere doğru ilerleyecektir. Kesinlikle yeni yılın ruhunu belirleyecek olan bu direniş çizgisi olacaktır.

PKK, demokratik sosyalizm ve demokratik ulus mücadelesiyle Arap, Süryani, Türkmen ve diğer halkları ortak bir zeminde eşitlik, adalet ve özgürlük temelinde bir araya getirmiştir. Halklar ve inançlar PKK etrafında kenetlenmiştir. Bu doğal olarak halkların örgütlü mücadelesinin Ortadoğu denkleminde başarısı anlamına gelmektedir.

2018 yılında Bakur’daki destansı gerilla direnişi ile Rojava’daki devrimci ruh ve Başur’da ihanete karşı halk serhildanlarının yarattığı büyük direniş ateşi ile Önder Apo’nun özgürlüğü sağlanana kadar mücadele büyütülecek ve düşman amansızca vurulacaktır.

2018 YILI ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK

Seyid Rıza Sülbüs: PKK sömürgeci güçler karşısında 2017 yılında eşsiz ve büyük bir direniş sergiledi. 2018 yılını ve PKK’nin 40. kuruluş yıldönümünü başta Önder Apo olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına kutlu olmasını diliyorum. 2018 yılında bir önceki yılı aşan bir direnişin sergileneceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Sömürgecilik, tüm kurumlarıyla Kürdistan’dan sökülüp atılacaktır.

Yeni yıl bu bakımdan önemli gelişmelere gebedir. Önder Apo’nun özgürlüğü ve yeni özgür bir yaşam için mücadelemizi daha da büyüteceğiz. PKK, dört parça Kürdistan’da ortaya koyduğu mücadele ile Ortadoğu devriminin kapısını aralarken, gerici, köleci ulus devlet sistemini parçalayarak, demokratik ulusu hakim kılacak.

Kürdistan şahsında verilen devrimci mücadele zaferle taçlandırılacak ve 2018 yılı özgürlük yılı haline getirilecek. Bu temelde şimdiden bütün ezilen halklara ve insanlığa özgürlük yılının kutlu olmasını diliyorum.