‘2018 Önderlik ve Kürt halkı için özgürlük yılı olacak’

HPG gerillaları Hîwa Hêmin ve Serdar Star Kürt halkının yeni yılını kutlayarak, 2018 yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkı için özgürlük yılı olacağını ifade etti.

Gerilla Hîva Hêmin: 2017 yılı düşmanın yoğun saldırıları ve gerillanın ise Apocu fedai ruh ile ortaya koymuş olduğu direnişe sahne oldu. Sömürgeci Türk devleti 2017 yılında PKK’yi bitireceğini iddia etmişti. Lakin gerillanın ortaya koyduğu görkemli direniş karşısında bozguna uğradı. Ne PKK’yi bitirebildiler ne de Kürt halkını sindirebildiler.

Önder Apo İmralı’da, gerilla dağlarda ve şehirlerde Kürt halkı meydanlarda direnerek büyük kazanımlar elde etti. Hedefimiz bu kazanımları 2018 yılında daha da büyütmek ve kalıcı hale getirmektir. Öncelikli hedefimiz faşist İmralı sistemini parçalamak ve Önder Apo’yu özgürleştirmektir. Bu temelde ne gerekirse yapacağız.

KDP, KÜRTLERE KAYBETTİRDİ

KDP’nin yanlış politikaları sonucu Kürtler stratejik önem taşıyan Kerkük’ü kaybetti. Bu durum da Kürtlere kaybettirdi. Başur Kürdistan’da son dönemde patlak veren halk ayaklanmaları doğru anlaşılmalı.

Halk siyasi ve ekonomik krizlerle boğuşuyor. Başur Kürdistan’da siyasi ve ekonomik belirsizlik önümüzdeki süreçte daha fazla derinleşebilir. Başur Kürdistan ancak, Önde Apo’nun fikir ve felsefesi ile bu belirsizlik halinden kurtulabilir.

TEHLİKELERE KARŞI ULUSAL BİRLİK SAĞLANMALI

İran molla rejimi son dönemlerde sömürgeci Türk devleti ile yakınlaşıyor. Asos Dağları’nın Türk savaş uçakları tarafından bombalanması, İran’ın verdiği istihbarat sonucudur. Saldırılara karşı Kürt halkının duyarlı olması gerekiyor.

Ulusal birliğin sağlanması için tüm gerekli adımlar atılmalıdır. Ortadoğu coğrafyası çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girmiştir. Bu değişimin tam merkezinde belirleyici role sahip olan Kürdistan’dır. Bundan dolayı bütün Kürt birleşmeli ve sorunların çözümünde devrimci rol ve misyonunu yerine getirmelidir. Kuşkusuz bu misyon Önder Apo’nun Demokratik Konfedaralizm projesi ile PKK öncülüğünde gerçekleşecektir.

2018 yılını Kürdistan ve tüm Ortadoğu halklarına özgürlük yılı olacağı inancımı belirtiyor ve halkların iradesinin örgütleneceği bütün iktidarcı saldırıların bu irade karşısında dize getirileceği bir yıl olmasını diliyorum.

‘HALKIN MESAJLARI DOĞRU ANLAŞILMALIDIR’

Gerilla Serdar Star: 2017 yılı yoğun bir savaş ile geçti. Önemli kazanımlar elde edildi. Kürdistan’da önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç hem fırsatlar hem de riskler barındırıyor.

Güney’de halkımız bir isyana kalktı. İktidar güçleri halkın mesajı doğru anlaşılmalıdır. Halkımız da Güney Kürdistan’da demokrasi ve değişim için istek ve taleplerinden ısrarcı olmalıdır. Güney hükümeti 16 Ekim’de Kerkük ve çevresini teslim ederek, aslında hükümet olamadığını halkın referandumda ki irade beyanına sahip çıkamayacağını göstermiştir.

Halkın inancı ve ümidini kırmışlardır. Bir gün bile olsa Kerkük savunulamamıştır. Bundan dolayı bugün halkın sokaklarda olması haklarını haykırması halkın hakkıdır. Halkın bu direnişi Hewlêr hükümeti nezdinde yapılanların yanlış olduğunun göstergesidir. Bütün bu direnişlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Halkın mücadelesinin devamını diliyorum.

‘AKP-MHP FAŞİZMİ ATEŞLE OYNUYOR’

PKK Kürdistan’da direnişe öncülük eden ulusal ve Kürdistani bir güçtür. Türk devleti sömürgeci-soykırımcı saldırılar ile devrimci mücadeleyi tasfiye etmeye çalışıyor. Önder Apo’ya yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit de bununla bağlantılıdır. Önder Apo’ya yönelik tecrit ağırlaştırılıyor. AKP/MHP faşizmi ateşle onuyor. Öner Apo, Kürt halkının kırmızı çizgisidir.