Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

2 gerillanın kimlikleri açıklandı-YENİLENDİ I

Amed'in Piran ilçesinde 1 Mayıs günü şehit düşen 2 YJA Star gerillasının kimlikleri açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 2 YJA Star gerillasının kimlik bilgileri açıkladı.

HPG açıklamasında, şu hususlara yer verildi:

“6 Mayıs günü (dün) yaptığımız açıklamada, 1 Mayıs günü Amed’in Pîran (Dicle) ilçesine bağlı Xaçek alanında düşmanın sürdürdüğü bir operasyon sırasında yaşanan çatışmada Didar ve Viyan arkadaşlarımızın şahadete ulaştığı bilgisini paylaşmış, yoldaşlarımızın sicillerini daha sonra kamuoyuna duyuracağımızı belirtmiştik.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Viyan Pirsus
Adı Soyadı: Şehriban Yönten
Doğum Yeri: Suruç
Anne - Baba Adı: Medine - Nasır
Şehadet Tarihi ve Yeri:1 Mayıs 2019 / Amed

***

Kod Adı: Didar Andok
Adı Soyadı: Sabiye Rençber
Doğum Yeri: Selmas
Anne - Baba Adı: Saniye - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Mayıs 2019 / Amed

VİYAN YOLDAŞ BAĞLILIĞI İLE HER DAİM HATIRLANACAK

1993 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya gelen Viyan yoldaş, genç yaşta Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin gerçekliğini tanır ve 2011 yılında Amed eyaletinden gerilla saflarına katılır. Uzun bir zaman Amed’de mücadele yürüten Viyan yoldaş, 2013’te başlayan süreçle birlikte Medya Savunma Alanları’na gelir. Burada birçok alanda komuta düzeyinde görev yürüten Viyan yoldaş, önemli çalışmalara imza atar. Önderlik ideolojisi ve Özgür Kadın Çizgisi’nde sürekli bir şekilde kendini yenilemeyi esas alan ve bunun için derin arayışlara giren Viyan yoldaş, aynı zamanda kendine olan özgüveniyle arkadaş yapısı içerisinde örnek alınan bir yoldaş olur. 2015 yılında düşmanın uygulamaya çalıştığı Çöktürme Planları karşısında, en büyük cevabın Kuzey Kürdistan’da verilebileceği öngörüsüyle yönünü Kuzey Kürdistan’a dönen Viyan yoldaş, gerillacılığa başladığı Amed topraklarına tekrardan döner. Burada bulunduğu zaman içerisinde katıldığı birçok eylemde düşmana büyük darbeler vuran Viyan yoldaş, düşmana olan kini ve halkına olan bağlılığıyla her daim hatırlarda kalacak, biz geride kalan yoldaşlarına yol gösterecektir.

DİDAR YOLDAŞ TAM BİR DAĞ SEVDALISIYDI

1992 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Selmas kentinde dünyaya gelen Didar yoldaş, genç yaşta Kürdistan halkının karşı karşıya kaldığı baskı ve zulüm politikasına tanıklık eder. Bu baskı politikalarına karşı Önder Apo’nun ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın verdiği mücadeleyi de tanıyan Didar yoldaş, bir süre sonra ‘daha ön saflarda, daha etkin nasıl mücadele verebilirim’ arayışına girer. İçinde bulunduğu sistem içerisinde daha farklı yollarla mücadele edemeyeceğini gören Didar yoldaş, 2009 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte gerilla saflarına katılır. Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına erkenden adapte olan Didar yoldaş, militanca bir özgür yaşamın cevherine ulaşmanın yollarını arar ve bu onu derin yoğunlaşmalara götürür. Önderliğe, şehitlere ve yoldaşlara en üst düzeyde bağlılığıyla tüm arkadaş yapısı içerisinde özel bir yer edinen Didar yoldaş, aynı zamanda Kadın Özgürlük İdeolojisi temelinde büyük arayışlara girerek, kendisini yetkinleştirir. Tam bir dağ sevdalısı olan Didar yoldaş, bu arayışlarının bir sonucu olarak gerilla saflarında da daha ön sıralarda olmayı tercih eder ve Amed eyaletinde mücadele yürütmek üzere yönünü Kuzey Kürdistan’a döner. Mütevazı kişiliği, olgun duruşu ve güler yüzüyle her daim hatırlanacak olan Didar yoldaş, Amed’de bulunduğu süre içerisinde de önemli çalışmalar yürütür.

1 Mayıs günü Amed eyaletinde sömürgeci TC ordusunun bir işgal operasyonu sırasında kahramanca savaşan ve düşmana ağır darbeler vurduktan sonra şahadete ulaşan her iki yoldaşımızın değerli aileleri şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, bu değerli komutanlarımızın anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”