HPG: 15 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 15 işgalci Türk askeri cezalandırılırken 8’i de yaralandı, 1 mevzi de imha edildi. Yaşanan çatışmalarda 3 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

Kurdistan Özgürlük Gerillası, sömürgeci Türk ordusunun işgal saldırıları karşısında tarihi direnişini devam ettirmektedir. Direniş Alanları’nda Apocu iradenin yenilmezliği karşısında sonuç alamayan faşist Türk devleti yasaklı bombalar ve kimyasal silahlar kullanarak savaş suçlarına yenilerini eklemektedir. Özel savaş medyası aracılığıyla sahte zafer haberleri yayan ve gerillamız karşısında yaşadığı tıkanmayı saklamaya çalışan sömürgeci Türk devleti, yalan propagandayla sonuç almak istemektedir. Bütün bu kirli savaş yöntemlerine rağmen Özgürlük Gerillamız büyük inanç ve iradeyle özgürlük yürüyüşünü kararlılıkla devam ettirmektedir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 15 işgalci cezalandırılmış ve 8 işgalci yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 mevzi imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 11 kez yasaklı bomba, 3 kez kimyasal silah ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

 1. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

– 27 Ekim’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Piling arazisinde konumlanan bir grup işgalci hareketli timlerimizce takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler yakın mesafeden ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Güçlerimizin yüksek saldırı ruhu ve zengin gerilla taktiklerini iç içe kullanarak gerçekleştirdiği bu eylem sonucunda 12 işgalci cezalandırılmış ve 8 işgalci de yaralanmıştır.

Yaşanan çatışma ve hava saldırıları sonucunda korkusuzca düşmanın üzerine giderek ilk darbeyi vuran ve fedailer çizgisinin takipçi olan Sîpan, Cesur ve Rojger yoldaşlarımız son nefeslerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Rojger yoldaşımızın ayrıntılı sicil bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sîpan Karakoçan
Adı Soyadı: Xalid Temê
Doğum Yeri: Tirbespiyê
Anne – Baba Adı: Şemşê – Ebdulganî
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2022 / Metîna

 

Kod Adı: Cesur Roboskî
Adı Soyadı: Adem Encü
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Mehdiye – Mahit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2022 / Metîna

 

SÎPAN KARAKOÇAN

Sîpan yoldaşımız Rojavayê Kurdistan’ın Tirbespiyê kentinde yurtsever ve Kürtlük geleneklerine bağlı bir ailede doğup büyümüştür. Ailesinin partimiz PKK’nin Rojava alanında gelişmesi ile birlikte mücadele saflarında yer almasından dolayı Sîpan yoldaşımız da daha küçüklüğünden itibaren partimiz PKK’yi tanımıştır. Gerillanın kahramanlık destanları ile büyüyen Sîpan yoldaşımız gençlik dönemlerine geldiğinde Rojava Özgürlük Devrimi’nin ilk tohumları ekilmeye başlanmıştır. Bundan dolayı devrim çalışmaları içerisindeki yerini almış ve yurtseverlik görevini yerine getirmiştir. 2013 yılında çetelerin başta Serêkaniyê’ye saldırması üzerine direniş saflarındaki yerini almış ve çetelerin Serêkaniyê’den atılmasında önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Bu süreçte birçok yoldaşının şehadetinden etkilenmiş ve şehit yoldaşlarına layık olabilmek için daha fazla mücadele etme arayışına girmiştir. Yine bu süreçte şehit yoldaşlarımızın şahsında partimiz PKK’yi daha yakından tanımış ve bağlanmıştır.

2013 yılında Sara, Rojbîn ve Ronahî yoldaşlarımızın Paris’te komplo ile katledilmeleri ve Önderliğimizin seferberlik çağrısı üzerine gerilla saflarına katılan Sîpan yoldaşımız, gerilla ve dağ ortamında yeni olmasına rağmen büyük bir özgüvenle çalışmalara katılmış ve her geçen gün kendisini daha fazla geliştirmiştir. Gerilla saflarına katıldığı andan itibaren fedailik iddiası olan Sîpan yoldaşımız, bu iddiasını en doğru bir şekilde Hêzên Taybet içerisinde gerçekleştirebileceğini düşünmüş ve bu temelde Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuştur. Bir yıllık eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra yüksek güven gerektiren bazı çalışmalara dahil olmuş, yaklaşık 3 yıl boyunca başarılı bir pratik yürütmüştür. Bu süreçte Önderlik ideolojisini, PKK gerçekliğini, mücadele çizgisini daha yakından öğrenmiş ve kendisi partileşme anlamında geliştirmiştir. Yine kadın özgürlük çizgisi temelinde var olan çelişkilerini büyük oranda aşmış ve kadınla doğru bir yoldaşlığın derin arayışına girmiştir. Emekçi ve fedakar bir kişiliği olan Sîpan yoldaşımız, yaşanan savaş sürecine daha aktif katılmak istemiş ve bu temelde savaşın sıcak yaşandığı alanlara geçmek için ısrarcı olmuştur.

Bu temelde birlik komutanı olarak Metîna alanına geçen Sîpan yoldaşımız ilk olarak Zendûra–Hirorê alanında çalışmalara dahil olmuştur. Burada gençliğinin ve düşmana karşı mücadele etmenin verdiği enerji ile başta alt yapı çalışmaları olmak üzere birçok çalışmaya öncülük düzeyinde katılmıştır. Yeni dönem gerillacılığında kendisini derinleştiren ve dönem taktiklerinin başarılı bir şekilde uygulanması için her anını yoğunlaşma içerisinde geçiren Sîpan yoldaşımız, aynı zamanda birlikte mücadele ettiği yoldaşlarını da eğitmiştir. Savaşın savaştan önce kazanılacağının derin bilincinde olan Sîpan yoldaşımız, tüm hazırlıklarını buna göre yapmıştır. Yeni dönemin genç komutanlarından olan Sîpan yoldaşımız, cesareti ve kararlı duruşuyla etrafındaki tüm yoldaşlarına inanç ve cesaret aşılayarak, birer öncü militan olmaları için büyük bir emek vermiştir. Soykırımcı Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal saldırıları tamelinde 2021 yılında Metîna alanına yönelik başlattığı saldırılara Zendûra hattında karşılık veren Sîpan yoldaşımız, burada geliştirdiği eylemlerle Zendura’daki yoldaşlarının direnişine daha fazla destek olmaya çalışmıştır. Zendûra alanındaki yoldaşlarının şehadete ulaşmaları karşısında düşmana olan öfkesi daha da artan Sîpan yoldaşımız, yaşamı paylaştığı yoldaşlarını intikamını almak için daha fazla yoğunlaşmış ve mücadele etmiştir. Daha sonrasında Metîna’nın çeşitli alanlarında görev almış ve kendisini ve yoldaşlarını büyük bir savaş için hazırlamıştır. Düşmanın Girê Hakkari alanına yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı hareketli gerilla timlerinin komutanlığı görevi ile Girê Hakkari Direniş Alanı’na geçen Sîpan yoldaşımız, burada da hem birçok eylemi örgütlemiş ve koordine etmiş hem de bizzat bu eylemlere katılarak devrimcilik görevini yapmaya çalışmıştır. Her eyleme yoldaşlarının intikamını alma duygusu ile katılmış, düşmana vurduğu her darbe ile yoldaşlarına daha fazla layık olduğunu hissetmiştir. Son olarak Şehîd Piling alanında yer aldığı eylemde de Cesur ve Rojger yoldaşları ile birlikte birçok düşman askerinin cezalandırıldığı eylemde düşmanın üzerine fedai bir şekilde gitmiştir. Yüksek fedai ruhu ile esas aldığı Zilanlaşma çizgisindeki ısrarlı duruşu ile örnek bir Apocu militan olan Sîpan yoldaşımız, Cenga Xabûrê Devrimci Hamlesi’nin de sembol komutanlarından biri olarak şehitler kervanına katılmıştır.

CESUR ROBOSKÎ

Cesur yoldaşımız Şirnex’in Qileban ilçesinde Kurdistan’ın en kadim aşiretlerinden Goyî aşiretimize mensup yurtsever bir ailede doğmuştur. Özgürlükleri için bedel vermekten çekinmeyen ve bağrından Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne öncü komutanlar çıkaran bu çevrede Cesur yoldaşımız da öncü komutanlarımızın kahramanlık hikayeleriyle büyümüştür. Sömürgeci, faşist Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı inkar ve imha politikalarına yakından tanıklık eden Cesur yoldaşımız, bu politikalara karşı büyük kin ve öfke duymuştur. 2011 yılında Roboskî’de soykırımcı Türk devletinin bombardımanları sonucunda şehadete ulaşan 34 yurtseverimizden yakın akrabaları bulunan Cesur yoldaşımız, faşist Türk devletinin savaşının PKK ile olmadığını, asıl amacının PKK şahsında tüm Kürt halkını soykırımdan geçirmek olduğunu bilince çıkarmıştır. Kürt halkına karşı yapılan katliamlara verilebilecek en anlamlı cevabın PKK saflarında mücadele etmek olacağını fark eden Cesur yoldaşımız, çocukluk hayallerini gerçekleştirmeye, gerilla saflarına katılmaya karar vermiştir.

2014 yılında doğduğu topraklardan büyük bir heyecanla gerillaya katılan Cesur yoldaşımız, gerillacılıkta gördüğü her yeni şeyden etkilenmiş ve daha fazla heyecan duyarak yürüyüşünü sürdürmüştür. Yeni savaşçı eğitimlerini başarıyla tamamlayan Cesur yoldaşımız, bu eğitimlerde içindeki büyük kin ve öfkeyi bilince çıkarmış ve ideolojik zemine oturtmuştur. Eğitim sürecinde fedakar, mütevazi ve hesapsız katılımıyla yoldaşları arasında sevilen ve sayılan yoldaşlarımızdan olmuştur. Cesur yoldaşımız Roboskî’de köy ortamında emekle iç içe büyüdüğü için gerilla pratiğine zorlanmadan ayak uydurabilmiş ve en erken bir şekilde pratiğe katılmıştır. Başarılı bir pratik yürüten Cesur yoldaşımız yeni dönem gerillacılığının profesyonelleşmekle gerçekleşebileceğinin farkına varmış ve branş eğitimleri almıştır. Uzmanlaşma eğitimlerini başarıyla tamamlayan Cesur yoldaşımız Metîna alanına geçmiştir.

Metîna’da kaldığı süre boyunca alanın hemen her yerinde emeği olan, ter döken Cesur yoldaşımız, yoldaşları tarafından da böyle tanınmıştır. Gittiği her alanda aktif katılımıyla yoldaşlarına da güç ve moral veren yoldaşımız, yaşamdaki öncülük rolünü yerine getirerek yoldaşlarını da aktifleştirmeyi başarabilmiştir. Düşmana vurulacak darbelerin yoğunlaşması içerisinde olan Cesur yoldaşımız en küçük bir fırsatta bile tereddütsüzce düşmanın üzerine yürümüş ve büyük darbeler vurmuştur. Bu düzeyde yoğunlaşmaları olan Cesur yoldaşımız yeni dönem gerilla taktiklerinin iç içe kullanılması üzerinde yoğunlaşmış ve bunu pratikleştirmenin müthiş çabası içerisinde olmuştur. Sömürgeci, faşist Türk devletinin başlattığı işgal operasyonlarında, Metîna alanında hareketli timlerimiz içerisinde işgalcilere büyük darbeler vurulan eylemlerde öncü rol oynamıştır.

Gittiği her alanda yürüttüğü pratik, düşmana vurulan darbelerde oynadığı rol ve hiç tereddüt yaşamadan düşmanın üzerine gidişiyle adı gibi bir pratik yürüten Cesur yoldaşımızın bizlere bıraktığı mücadele mirasını layıkıyla taşıyacağımızın ve başta Cesur yoldaşımız olmak üzere tüm kutsal şehitlerimizin anılarını özgür Kurdistan’da yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

Fedai duruşları ve Apocu militan kişilikleriyle Demokratik Modernite Gerillacılığının öncü komutanları olan Sîpan ve Cesur yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 9 Kasım saat 20:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 9 Kasım saat 23:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

 3. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 9 Kasım saat 12:30’da Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 9 Kasım saat 13:00’da Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi imha edilmiştir.

4. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 9 Kasım 10:00 ve 14:50 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Çekdar savaş mevzileri 4 kez ve Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

– 8 Kasım’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 6 kez yasaklı bomba, 3 kez de kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

 5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 9 Kasım’da Çemço, Sîda, Saca, Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."