14 Temmuz ruhu Kerkük'te

Kerkük'teki HPG ve YJA Star gerillaları, 14 Temmuz Direnişi'nin varisleri olarak bulundukları Kerkük'te de bu çizgiden asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Kerkük'teki HPG ve YJA Star gerillaları, 14 Temmuz ruhunun takipçileri olduklarını vurguladı.

14 Temmuz Büyük Olum Orucu'nun 35. yıl dönümünde ANF'ye konuşan Kerkük'teki gerillalar, bugün burada bulunmaları sağlayanın da miras aldıkları direniş ruhu olduğunu söyledi.

HPG gerillası Felat Dicle, PKK’de fedai ruhun başlangıcının 14 Temmuz Direnişi olduğunu savunarak, "Sömürgeciliğe karşı yapılan bu onurlu direniş, 15 Ağustos’un da başlangıcı oldu" dedi. Bugün hem Kürdistan'da hem de tüm Ortadoğu'da gelişen bütün devrimlerin başlangıcının, aslında 14 Temmuz Direnişi ve fedai ruhunun yarattığı sonuçları olduğunu kaydeden Dicle, bağlılıklarının tereddütsüzlüğünü vurguladı.

BUGÜN DE DEVAM EDİYOR

Onların çizgisinde mücadeleyi sürdüreceklerini belirten YJA Star gerillası Nûjin Mako, şunlara dikkat çekti: “Türk devletine teslimiyeti kabullenmeyip böylesi anlamlı ve büyük bir direniş sergilediler. Eğer bugün direnişimiz büyük bir seviyeye ulaşmış, Kürdistan’ın her dört parçasında büyümüşse mutlaka bu arkadaşlar sayesindedir. Çünkü 14 Temmuz ruhu bugün de devam ediyor.”

14 Temmuz'un PKK için bir çizgi olduğunu kaydeden gerilla Nûjin, hiçbir zaman bu çizgiden taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Mehmet Tunçlar ve Çiyagerler şahsında kararlı direnişlerin, 14 Temmuz'a dayandığını belirten Nûjin “Biz asla diz çökmeyeceğiz, diyordu Mehmet Tunç. İşte bu ruh, 14 Temmuz sayesindedir. Hiçbir zaman unutmuyoruz. Emekleriyle bu düzeye gelen mücadeleyi kazanacağımızın sözünü vermişiz. Doğru mücadele ve katılımla mutlaka kazanacağımızın sözünü yineliyoruz” diye konuştu.