NATO, TC'ye destek sözü verdi, Putin Güvenlik Konseyini topladı

İşgalci Türk ordusunun İdlib'de aldığı ağır darbeler sonrası Türk devletinin çağrısı üzerine NATO üyeleri toplandı. Toplantıda Türk devletine destek sözü verildi. Putin ise Güvenlik Konseyi'nin topladı.

İdlib'te yaşanan saldırılarda onlarca işgalci Türk askerinin ölmesinin ardından Türk devletinin çağrıları üzerine olağanüstü toplanan NATO'dan Türk devletine destek mesajı çıktı.

NATO'DAN TÜRK DEVLETİNE DESTEK SÖZÜ

Türk devletinin talebi üzerine NATO, kurucu antlaşmasının 4'üncü maddesi kapsamında olağanüstü toplandı. NATO Genel Sekreteri, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, NATO üyelerinin Türk devletinin yanında olduğunu söyledi.

Stoltenberg, "Türkiye'ye farklı şekillerde hava savunma sistemleri dahil destek veriyoruz. Müttefikler daha fazla destek için ne yapılabileceğine bakıyor. Bu toplantının yapılması da Türkiye'ye açık bir destek" dedi.

PUTİN GÜVENLİK KONSEYİNİ TOPLADI

Diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Güvenlik Konseyi"ni topladı. Toplantı sonrası konuya ilişkin konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye ordusunun terör gruplarına yönelik operasyonu sırasında Rus tarafının söz konusu gözlem noktalarındaki Türk askerlerinin güvenliğinin sağlanması için gereken her şeyi yaptığını vurguladı" ifadelerinde bulundu.

KREMLİN: TÜRK ASKERLERİ GÖZLEM NOKTALARINDA ÖLMEDİ

Peskov, Türk askerlerin İdlib'de yalnızca gözlem noktalarının dışında hayatını kaybettiklerini ve bunun "teröristlerin saldırısı" sırasında gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi: "Türk askerlerin hiçbiri, gözlem noktalarında hayatını kaybetmedi. Bu noktalardaki askerler ne yaralandı ne de bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Çok sayıdaki talebimize rağmen Türk tarafı, orada Türk askerlerinin bulunduğunu bize bildirmedi."