KODAR ve PJAK, Qamişlo’da şehit düşen Rêzan Cavid’i andı

KODAR ve PJAK, işgalci Türk devletinin Qamişlo’da düzenlediği saldırıda şehit düşen Rêzan Cavid’i (Yusif Rebani) andı.

Demokratik ve Özgür Doğu Kürdistan Topluluğu (KODAR) Yürütme Konseyi ve Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Meclisi, 6 Ağustos 2022 tarihinde Rojava’nın Qamışlo kentine bağlı Sina mahallesinde şehit düşen Rêzan Cavid için bir açıklamada bulundu.

Rêzan Cavid’in şehadetinin tüm Kürt halkı için büyük bir kayıp olduğunu belirten KODAR ve PJAK, “düşmanların ve özellikle Türk devletinin” saldırılarını kınadı.

Açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, “yurtsever Mahabad halkı, Şehit Rêzan Cavid’in ailesi, tüm Kürt halkı ve özgürlük savaşçılarına başsağlığı” dilendi.

Ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Rêzan Cavid, 2003 yılında özgürlük hareketine katıldı. PJAK’ın kuruluş kongresinde yer aldı ve daimi mücadelesiyle özgürlük tohumunu besledi. Rêzan Cavid, KODAR Yürütme Konseyi üyesi olarak, Kürdistan’ın dört parçasında halkımızın ulusal-demokratik birliğinin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla mücadele etti. Onun şehadeti halkımızın düşmanlarının bu büyük devrimi engellemek için bir araya geldiğinin kanıtıdır. Ancak halkımız ve mücadelesi yoluna devam etmektedir.”