KCK Paşinyan hükümetini kınadı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Atilla Çiçek (Leheng) ve Hüseyin Yıldırım’ı (Alişer), Türk devletine teslim eden Ermenistan’da iktidarda bulunan Paşinyan hükümetini kınadı.

Çiçek ve Yıldırım’ın Ermenistan tarafından Türk devletine teslim edildiğinin ifade edildiği açıklamada şunlar belirtildi:

"Türk devleti tarafından bir operasyonla ele geçirildiği iddia edilen arkadaşlarımız Leheng (Atilla Çiçek) Alişer (Hüseyin Yıldırım) Ermenistan devleti tarafından Türk devletine teslim edilmişlerdir. Arkadaşlarımızın bir operasyonla Türk devleti tarafından alındığı ise gerçek dışıdır. Gerçekte 2021 yılının Kasım ayından beri Ermenistan Hükümeti tarafından alıkonulan arkadaşlarımız Leheng ve Alişer bir ihanet sonucu Türk devletine teslim edilmiştir. Bu yalan haber ile ise Ermenistan Hükümetinin içerisine girdiği ihanet gizlenmeye ve örtülmeye çalışılmıştır.

PAŞİNYAN HÜKÜMETİNİ KINIYORUZ

Türk devletinin kışkırtması ve desteği ile Ermenistan topraklarının işgal edildiği bir süreçte Kürt halkının özgürlüğü için mücadele eden ve devrimci bir görev için Ermenistan’a geçen iki Kürt devrimcinin Ermenistan Hükümeti’nce Türk devletine teslim edilmesi çok manidardır. Bu durum Paşinyan Hükümetinin soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve faşist AKP-MHP iktidarI ile işbirliği içerisinde olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Kürt Özgürlük Hareketi olarak iki arkadaşımızı Türk devletine teslim eden Paşinyan Hükümeti’ni bu işbirlikçi tutumundan dolayı şiddetle kınıyoruz.

Paşinyan Hükümeti’nin bu tutumu Ermenistan topraklarının işgal edilmesi konusunda kendisine yönelik yapılan eleştiri ve suçlamaları da doğrulamıştır. Ermenistan topraklarının işgal edildiği bir süreçte soykırımcı sömürgeci Türk devletine karşı mücadele edenlerin desteklenmesi yerine Türk devletine teslim edilmesi bu durumu ortaya koymaktadır. Bu durum aynı zamanda Ermeni halkının soykırıma karşı verdiği mücadeleye de bir ihanettir. Bu iki arkadaşımızın Türk devletine teslim edilmesi Paşinyan Hükümeti’nin bugüne kadar örtülü olarak yürüttüğü işbirlikçi ve ihanetçi gerçeğini açığa çıkarmıştır.

PAŞİNYAN HÜKÜMETİ ERMENİ HALKINA İHANET İÇİNDE

Biz en başta Ermeni halkının Paşinyan Hükümeti’nin bu gerçeğini daha iyi anlaması ve halkımızın demokratik kamuoyunun doğru bilgilenmesi açısından bu açıklamayı yapıyoruz. Bu iki arkadaşımızın Türk devletine teslim edilmesi Paşinyan Hükümeti’nin başta Ermeni halkının davası olmak üzere halkların davasıyla ihanet içerisinde, olduğunu tarihte Ermeni halkını soykırımdan geçiren ve bugün de kalan Ermeni topraklarını işgal ettiren soykırımcı sömürgeci Türk devletine işbirlikçilik yaptığını ve dolayısıyla işgal ve soykırım politikasının yanında durduğunu ortaya koymaktadır. Biz başta Ermeni halkı olmak üzere tüm halkları ve dostları bu işbirlikçi hükümete karşı tutum almaya çağırıyoruz. İnanıyoruz ki Ermeni halkı bu hükümete gereken tutumu alacak ve onlardan işbirlikçiliğin ve ihanetin hesabını soracaktır.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi sadece Kürt halkının özgürlüğü için değil başta Ermeni halkı olmak üzere tüm bölge halklarının özgürlüğü ve kurtuluşu için mücadele etmektedir. Kürt halkı Ermeni halkını kardeş halk, yaşadığı ülkeyi de Ortak Vatan olarak görmekte ve bu duygularla Ermeni halkına yaklaşmakta ve Ermeni halkının davasına destek olmaktadır. Ermeni halkı da Kürt halkı da bunu çok iyi bilmekte ve her iki halk birbirine karşı olumlu duygular içerisinde bulunmaktadır. İşbirlikçilerin yaptıkları ise, Kürt ve Ermeni halklarının kardeşliğine ve mücadele ortaklığına halel getiremeyecektir. Tam tersine bu yaklaşımlar Kürt ve Ermeni halklarının daha fazla ortak mücadele içerisine girmesini sağlayacaktır. Paşinyan Hükümeti’nin bu tutumu en başta Ermeni halkının davasına ve var olma mücadelesine büyük zararlar vermektedir. İşbirlikçilik yapılarak değil, direnerek ve mücadele ederek onurlu olunabilir ve doğru yaşanabilir. Kürt Özgürlük hareketi olarak Paşinyan Hükümeti’ne soykırımcı sömürgeci Türk devleti ile içerisine girdiği işbirlikçi ilişkilerden derhal vazgeçmesi ve bu olaydan dolayı Ermeni ve Kürt halkından özür dilemesi çağrısında bulunuyoruz.”