HPG, şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

Medya Savunma Alanları’nda 16 Haziran’da şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “En büyük fedai olan Önder Apo çizgisinde verdiğimiz amansız fedai mücadelenin zaferi mutlaka gerçekleştireceğinin sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 3 gerillaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

16 Haziran 2021 günü sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirdiği bombardımanlarda Çiya, Raman ve Çekdar yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çiya Zagros
Adı Soyadı: Osman Abdulvahab Rifayî
Doğum Yeri: Amûdê
Anne – Baba Adı: Nedawa – Abdulvahab Rifayî
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2021 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Raman Xebat
Adı Soyadı: Uğur Teymur
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Ebrize – Abdulsamed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2021 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Çekdar Amed
Adı Soyadı: Botan Güzel
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Ayfer – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Haziran 2021 / Medya Savunma Alanları

 

ÇİYA ZAGROS

Çiya yoldaşımız Rojavayê Kurdistan’ın direnişçi kenti Amûdê’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Halkların özgürlük devrimi olan Rojava Özgürlük Devrimi’nin başlangıç dönemlerinde derin yurtseverlik duyguları ile vicdanının sesini dinlemiş ve devrim çalışmaları içerisindeki yerini almıştır. Bu alanda Türk devletinin yönlendirmesiyle halkların kazanımlarına saldıran vahşi çetelere karşı geliştirilen birçok devrimci hamleye katılmıştır. Bu savaş süreçlerinde en ön cephelerde aktif bir katılımın sahibi olarak üzerine düşen görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirmiştir. Çiya yoldaşımız bu savaş süreçlerinde birçok defa yaralanmasına rağmen düşmana olan öfkesinden hiçbir şey kaybetmemiş, aksine daha da bilenmiştir. Sömürgeci Türk devletine olan öfkesini daha sonuç alıcı bir mücadeleye kanalize etmek isteyen Çiya yoldaşımız direnişin merkezi olan Kürdistan’ın özgür dağlarına yüzünü dönerek bir özgürlük gerillası olmuştur. Rojava Özgürlük Devrimi sürecinde askeri alanda belli bir tecrübe ve birikim kazanmış, bu tecrübe ve birikimini Önder Apo’nun ideolojisiyle harmanlayarak profesyonel bir gerilla olarak büyük bir çıkış yapmıştır. Aynı zamanda edindiği birikimi arkadaşlarıyla da paylaşarak, yoldaşlık görevlerini yerine getirmesini bilmiştir. 2020 yılında düşmanın Heftanîn bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sırasında da birçok eyleme katılmış ve düşmana büyük darbeler vurmuştur. Çiya yoldaşımız, Şehit Harun ve Şehit Fırat gibi fedai yoldaşlardan aldığı moralle yaşamda fedakar, dürüst ve hesapsız bir katılımın sahibi olmuştur. Partiye katılımını fedai çizgide yürütmek için Hêzên Taybet örgütlenmemize dahil olarak iddialı ve kararlı yürüyüşünü büyüterek devam ettirmiştir. Önderliğe ve şehitlere olan bağlılığını yaşamın her anına sorumlu yaklaşarak göstermiş, son nefesine kadar da bu duruşundan taviz vermemiştir.

RAMAN XEBAT

Amed’in Bismil ilçesinde yurtsever ve emekçi bir ailede doğan Raman yoldaşımız, düşmanın  Kürt halkı üzerindeki katliam ve soykırım politikalarına şahitlik ederek büyümüştür. Düşmanın bu yönelimlerine karşı mücadele etmek için sürekli bir arayış içerisine olmuştur. Halkımıza karşı saldırıların en yoğun olduğu bir dönemde yaşanan savaşın kızgınlığını en derinden hissetmiş ve halkların demokratik ulus devrimi olan Rojava Özgürlük Devrimi’ndeki yerini almıştır. Bu süreçte Önder Apo’nun halkları özgürleştiren ideolojisinin gücünü daha yakından tanıma imkânı bulmuştur. Bunun üzerine Önder Apo’yu daha iyi anlamak, Önderlik ideolojisine göre bir yaşamın sahibi olmak ve halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için yönünü özgür dağlara vermiştir. PKK eğitimiyle ideolojik ve askeri anlamda kendini sürekli geliştirmiş ve bu temelde sürecin gerekliliklerini yerine getirme temelinde elinden gelenin fazlasını yapma çabası içinde olmuştur. Bulunduğu savaş alanlarında kendini halkı ve yoldaşları için siper eden Raman yoldaşımız, düşmana karşı mücadelesinde bir an dahi tereddüt etmemiş, en zor anlarında yoldaşlarının yardımına yetişmesini bilmiştir. Katıldığı zamandan şehadete ulaştığı an’a kadar verdiği intikam sözünün bilinciyle kaygısız bir şekilde kendini zafere kilitlemiş ve devrimci militanlık görevlerinin farkında olarak Önderlik çizgisinin iyi bir temsilcisi olmaya çalışmıştır. Kararlı devrim yürüyüşünü fedailik misyonu üstlenerek daha etkili kılmak için Hêzên Taybet örgütlenmesine dahil olmuştur. PKK davasının mutlaka zafere ulaşacağının inancıyla büyük bir heyecan ve yüksek moralle yaşama katılmıştır. Bulunduğu her ortamda fedakâr ve emekçi kişiliğiyle yaptıkları kadar yapacaklarının da güvenini yaratmıştır. Parti yaşamı boyunca fedai çizgisinde yol alan bütün yoldaşlarını kendisine örnek almış, bu kutsal davada fedailiği her anlamda ve her zamanda sorumluluk alma olarak değerlendirmiş ve bu amaç doğrultusunda büyük adımlar atmıştır. ‘’PKK’nin yoldaşlık ruhu başarının ve zaferin sembolüdür’’ sözü temelinde gerçekleştirdiği cesur pratiği biz yoldaşlarına bıraktığı en büyük miras olmuştur.

ÇEKDAR AMED

Direnişi ve düşmana diz çökmeyen duruşuyla Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde tarihsel bir yer edinen Amed’in Sur ilçesinde doğan Çekdar yoldaşımız, Sur’un bu asil özelliklerini kişiliğinde de temsil etmiştir. Daha küçük yaşlarından itibaren asi bir karaktere sahip olmuş, kendi özünü temsil etmeyen hiçbir şeyi kabul etmemiştir. Türk devletinin Kürt çocuklarını asimile etmek için kullandığı okullarını da bu çerçevede ele almış ve bir süreden sonra bu asimilasyon merkezlerinden ayrılmıştır. Düşmanın halkımız üzerindeki soykırımcı politikalarının farkına erkenden varan Çekdar yoldaşımız, bu politikalara karşı mücadele etmek için gençlik çalışmalarının içerisinde yer almıştır. Bir süre bu alanda çalışma yürüttükten sonra, derin bir öfke duyduğu işgalci Türk devletine karşı en etkili mücadele alanlarının Kürdistan dağları olduğuna kanaat getirerek gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığı an’dan itibaren heyecanı ve coşkusuyla tüm dikkatleri üzerine çekmesini bilmiştir. Öğrenme istemi üst seviyede olan Çekdar yoldaşımız, kendisini sürekli geliştirme çabası içerisinde olmuştur. Bu amaçla dur durak bilmeyen enerjik yapısıyla her anını dopdolu geçirmiştir. Kürdistan Özgürlük Devrimi’ni daha erkenden gerçekleştirmek için mücadeleyi bir fedai olarak yürütmenin gerekliliğine inanmış, bu inançla Hêzên Taybet örgütlemesine katılmıştır. Üstlendiği fedailik misyonuyla içerisinde yer aldığı her çalışmada emekçi ve fedakâr özelliğiyle çalışmalara yönelmiş ve kesin başarı dışında hiçbir ölçüyü kesinlikle kabul etmemiştir. Bu özelliğiyle güven veren bir yoldaş olmasını başarmıştır. Aynı zamanda yoldaşlarına karşı derin ve içten bir sevgi beslemiş, duyarlı ve sorumlu yaklaşımlarıyla tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmıştır. Şehit yoldaşlarının intikamlarını almak için büyük bir kararlılık ve iddia ile yaşama katılan ve mücadele eden Çekdar yoldaşımız mücadelesinde keskin ve radikal bir duruşun sahibi olmuştur. Genç yüreğini Önderlik sevgisiyle donatmış, kişiliğini de Önderlik gerçeğine göre oluşturmanın çabasını vermiş ve bu uğurda yılmaz bir savaşçı olmuştur.

Kişilikleri ve yoldaşlıktaki derinlikleriyle her zaman örnek alacağımız öncü fedai militanlar olan Çiya, Raman ve Çekdar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. En büyük fedai olan Önder Apo çizgisinde verdiğimiz amansız fedai mücadelenin zaferi mutlaka gerçekleştireceğinin sözünü veriyoruz.”