HPG: Çınar'da 30'un üstünde polis öldürüldü

HPG Van’da 12 gerillanın hunharca katledilmesine karşılık Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne kapsamlı bir eylemin gerçekleştirildiğini belirtti. HPG, eylemde 30’un üstünde polisin öldürüldüğünü de kaydetti.

HPG Van’da 12 gerillanın hunharca katledilmesine karşılık Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne kapsamlı bir eylemin gerçekleştirildiğini belirtti. HPG, eylemde 30’un üstünde polisin öldürüldüğünü de kaydetti. HPG, Türk devletinin saldırıları sürdükçe Çınar gibi eylemlerin de devam edeceğini kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı. HPG, Türk devletinin entrika ve hilelerle namert bir biçimde Van’da 12 gerillayı ilaçla zehirleyerek hunharca katletmesinin karşılığı olarak 13 Ocak günü saat 23.30 sularında HPG/YJA Star güçleri tarafından Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne dönük kapsamlı bir eylem düzenlendiğini belirtti.

Eylemin ayrıntısına ilişkin şunlar ifade edildi:

“Yapılan bu eylem sonucunda tam sayısı netleştirilememekle birlikte eylem sırasında binada olan 30'un üstünde polisin öldüğü tespit edilmiştir. Ayrıca yaralı polislerin olduğu da tespit edilmiştir. Ancak yandaş medya tarafından bu eylemde 1’i polis, 5’i sivil toplam üzere 6 kişinin yaşamını yitirdiği servis edilmektedir. Türk Özel Harp Dairesi tarafından yayılan bu haberin gerçekle bir ilgisi yoktur.

‘SİVİLLER HEDEFİMİZ DEĞİLDİR’

Bu eylem esas olarak emniyet güçlerini hedeflemektedir. Ancak Emniyet Müdürlüğü ile polis lojmanlarının 5 katlı olan aynı binada olmasından dolayı lojman içinde 2 sivil insanın da yaşamını yitirmesine yol açılmıştır. Aynı zamanda eylemden dolayı patlayan trafonun bir evin üzerine düşmesi neticesinde evin içinde 2’si çocuk 3 insanımız da yaşamını yitirmiştir.

Açık ki hareketimizin genel çizgisi ve siyasal amaçları gereğince hiçbir zaman hiçbir sivil bizim hedefimiz olamaz. Bu eylemde de hedef güvenlik kuvvetleridir. Herhangi bir biçimde sivillerin zarar görmemesine özen gösterilmiştir. Ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanlarımızın yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntümüzü vurgulamak istiyor, yaşamını yitiren sivil insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

‘SALDIRILAR SÜRDÜKÇE ÇINAR GİBİ EYLEMLER DE SÜRECEKTİR’

Sömürgeci AKP devletinin bugün Kürdistan’da çok vicdansız ve ahlaksız bir savaş yürüttüğüne dikkat çeken HPG, “Başta Cizre ve Amed-Sur olmak üzere Kürdistan’ın çeşitli şehirlerine dönük kadın-çocuk-yaşlı demeden insanlarımızı topa tutarak ve suikast ederek her yaştan kişilerin yaşamını yitirmesine yol açmaktadır. Bu süreç içerisinde Türk devletinin doğrudan sivil insanlarımızı hedeflemesi temelinde basına yansıdığı kadarıyla 29’u çocuk, 39’u kadın olmak üzere toplam 170 sivil insanımız yaşamını yitirmiştir. Eli kanlı, çocuk katili olduğu kesinlik kazanan Erdoğan gibi birisinin Kürdistan Halk Savunma Güçleri’ni katliam yapmakla suçlaması, gerçeğin tersyüz edilmesidir; insanların aklıyla alay etmektir. Bugün Kürdistan’da Erdoğan’ın talimatıyla her gün çocuklar öldürülmekte, sivil insanlar yaşamını yitirmektedir. Türk devletinin bu politikası sürdüğü müddetçe, bu saldırılara karşılık verilecek, Çınar gibi eylemler de sürecektir.

Elektrik trafolarının da yandığı eylemde bundan faydalanan AKP hükümeti ve emniyet birimleri Emniyet binası çevresine kimseyi sokmayarak ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Eylem sonucunda Amed merkezden yaklaşık 50 ambulans aracı olay yerine gelerek ölü ve yaralıları taşımıştır” dedi.