YPS’den Hakkari’deki çatışmaya ilişkin açıklama

YPS Genel Koordinasyonu, 17 Haziran günü bir görev için Hakkari’ye giden Kemal Cesur isimli üyelerinin, çıkan çatışmada yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YPS açıklamasında, söz konusu çatışmada 1 polisin öldürüldüğü ve 4 polisin de yaralandığını belirtildi.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yayımlanan açıklama şöyle:

17 Haziran günü öğleden sonra saat 15:00 sıralarında bir YPS üyemiz görev için Colemerg (Hakkari) merkeze gitmiştir. YPS üyemiz Kemal Cesur düşman tarafından fark edilmiş ve düşmanla çatışmaya girmiştir. Burada net olarak 1 polis öldürülmüş ve 4 polis de yaralanmıştır. Olaydan sonra YPS üyemiz Kemal Cesur yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Kemal Cesur yoldaş mücadele saflarına katıldığından bu yana mücadeleye korkusuzca katılmış direnişin aktif bir militanı olmuştur. Yaşamı ve duruşuyla yoldaşlarının gönlünü kazanan Kemal Yoldaş düşmana karşı taşıdığı kin ve öfkeyle her zaman halkının özgür yaşamı için fedakarlıkta bulunmuş YPS saflarında da üzerine düşen her türlü görev karşısında en küçük bir geri adım atmamıştır. Kemal yoldaşın kaybı yoldaşları için büyük kayıp olsada onun intikamı temelinde mücadeleyi büyütmek görevi başarıyla yerine getirilecektir. Bu temelde başta bu yiğit savaşçı YPS’li yoldaşımızın ailesi olan YALÇIN ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağolsun diyor intikamının alınacağının sözünü yineliyoruz.

Şehit düşen üyemizin sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: KEMAL CESUR
Adı Soyadı: ARAFAT YALÇIN
Anne Adı: RAHİME
Baba Adı: HACI
Doğum Tarihi ve Yeri: :08 AĞUSTOS 1996/HAKKARİ
Mücadeleye Katılım Tarihi ve Yeri: 19 HAZİRAN 2013/HAKKARİ
Şahadet Tarihi ve Yeri : 17 HAZİRAN 2017/HAKKARİ