YPS’den Cizre’de askerlere eylem

YPS Genel Koordinasyonu, 27 Haziran günü Cizre’nin Nur Mahallesi’ndeki garnizon komutanlığındaki askereler yönelik bir eylem düzenlendiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel koordinasyonu, YPS güçlerinin eylemlerine ilişkin şunları belirtti: “YPS güçlerimiz ayın 27'sinde gece saat 01:30'da Cizre Nur Mahallesi’ndeki garnizon komutanlığında biraraya gelen 4 askere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Burada askerlerin arasına el bombaları atılarak etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu askerlerin ölü ve yaralıları vardır ancak net sayıya ulaşılamamıştır. Eylemden sonra askerler ölü ve yaralılarını ambulanslarla kaldırmıştır. Birimimiz sağlam bir şekilde üs alanına geri dönmüştür.

Ayın 24'ünde Van merkeze bağlı Selimbey ve Xatuni mahallelerinde sabah saatlerinde AKP’nin kirli savaş güçleri eş zamanlı 2 ev baskını gerçekleştirmiştir. Bu operasyonlarda iki arkadaşımız deşifre olmuş düşmanla çatışmaya girmişlerdir. Her iki mahallede de çatışmalar yaşanmış her iki YPS’li arkadaşımız da burada son mermilerine kadar direnerek şahadete ulaşmılardır.

Bu çatışmalarda AKP Kirli şavaş güçlerinin de ölü ve yaralıları vardır ancak net sayı netleştirilememiştir.

Çatışmalarda şehit düşen Kani Mahabad ve Dılgeş Gever arkadaşlarımız Kürdistan’da yürüttüğümüz bu özgürlük savaşında takınılması gereken tutumun nasıl olması gerektiğini herkese göstermiş, son mermilerine kadar tereddüt etmeden savaşmışlardır. YPS çalışmalarında öncü düzeyde katılım gösteren, kaldıkları her yerde halkın gönlünü kazanan bu yoldaşlar gerçek birer devrimci şahsiyet olarak yoldaşları için de birer örnek olmuşlardır. Pratiklerinde düşmana ağır darbeler vurmuş her iki yoldaş da YPS’nin kahramanlık çizgisinin birer neferi haline gelmişlerdir.

Başta bu kahraman evlatların aileleri olan Necat ve Özkeskin ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor intikamlarının alınacağının sözünü veriyoruz.

Bu çatışmalarda şehit düşen üyelerimizin sicil bilgileri şöyledir:

Kani Mahabad /Mustafa Ali Necat / Fatma – Ali / K.T : 2009 / D.T: 1991 Mahabad / Ş. T ve Yeri : 24 Haziran Van

Dılgeş Gever / Birol Özkeskin / Seyran – Mehmet Reşit / K.T : 2009 Gever / D.T: 1981 Gever.”