YPG Sözcüsü Mehmud: Kimse Türk medyasına inanmasın

YPG Sözcüsü Mehmud, "Türk medyası özel savaş yürütüyor. ABD ve Koalisyon güçleri ile beraber DAİŞ terörüne karşı direnişimiz ve ittifakımız sürecek" dedi.

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Türk medyasının asılsız haberlerine ilişkin ANF'ye açıklamada bulundu...

Mehmud, "Türk devleti YPG güçlerini karalamak ve ABD güçleri ile olan müttefikiğimizi ve DAİŞ terörüne karşı direnişimizi engellemek istiyor. Son bir hafta içerisinde Türk medyası, ABD ve Koalisyon güçleri ile beraber DAİŞ çetelerine karşı olan mücadelemizi sabote etmek istiyor. Türk medyası YPG güçlerine karşı düşmanlığını ve Suriye'de DAİŞ Terörünü korumak istiyor. Suriye halklarını ve Suriye devrimini hedef gösteriyor. YPG güçlerini gerekçe göstererek, DAİŞ ve Suriye'deki çete gruplarını meşrulaştırıyor. Türk medyası Suriye devrimini bertaraf etme derdinde" değerlendirmesinde bulundu.

'İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK'

Türk medyasının asılsız haberleri yayımladığını söyleyen Mehmud, "YPG güçlerinin yaptığı bir isim değişikliği söz konusu değildir. Hiç kimse Türk devletinin  asılsız ve gerçek olmayan haberlerine inanmamalıdır" diye kaydetti.

Türk devleti ve medyasının, işgali meşrulaştırmayı ve sürekli bir kışkırtmayı esas aldığına da dikkat çeken YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Reqa hamlesine ilişkin de, "Demokratik Suriye Güçleri DAİŞ terörüne karşı her yerde savaşıyor ve direnişi de devam ediyor" dedi.