Sisi ve Hafter: Yeni siyasi girişim başlattık

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ve LUO lideri General Halife Hafter görüştü. Ortak açıklamada, "Yeni siyasi girişim başlattık" denildi, ateşkes çağrısı yapıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Libya Ulusal Ordusu (LUO) lideri General Halife Hafter ve Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile gün içerisinde toplantı yaptı. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Cenevre müzakerelerine devam etme çağrısının yenilenmesi, Libya’dan Türk devleti ve çeteleri başta olmak üzere yabancı güçlerin çıkarılması ve silahların LUO’ya teslim edilmesinin ele alındığı belirtildi.

NELER KONUŞULDU?

Sisi’nin açıkladığı Kahire Bildirgesi, Libya krizini siyasi anlamda çözme çabalarına saygı gösterilmesi ve BM'nin Libya Destek Misyonu'nun himayesinde gerçekleşen 5+5 ateşkes görüşmelerinin tamamlanmasının yanı sıra, ülkede siyasi süreci düzenleyen anayasa çalışmalarının başlatılması ve adil seçim yapılması gibi konuları kapsıyor.
Halife Hafter ise Sisi’nin Libya’daki krizi çözme girişimine verdiği desteği teyit etti. Hafter, Sisi ile düzenlenen ortak basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, Libya’yı güvenli hale getirmek için uluslararası destek almayı umduklarını kaydetti.