PKK’li Hogir Baran, Dakok’taki direnişte şehit düştü

PKK’li Hogir Baran (Beşir Sebri İsa) Irak ordusu ve Heşdî Şabî güçlerinin Kerkük ve çevresine yönelik 16 Ekim günü düzenlediği saldırı ardından sürdürülen direnişte şehit düştü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti: “16 Ekim günü Irak ordusu ve Heşdi Şabî güçlerinin Kerkük ve çevresine dönük bir operasyonu gerçekleşmişti. Alanda bulunan peşmerge güçlerinin geri çekilmesine rağmen gerilla güçlerimiz, bazı gönüllü peşmergeler ve halktan oluşan bir kesim Kerkük’ü terk etmeyerek iki güne yayılan bir direniş sergilemiştir. Gerçekleşen bu direniş içerisinde Irak ordusu ve Heşdî Şabî güçleri ile gerillalarımız arasında sert çatışmalar yaşanmıştır. Kerkük’ü savunma amaçlı gerçekleşen bu direniş sırasında Hogır Baran arkadaşımız büyük bir kahramanlık direnişi göstererek Kerkük’ün Dakok kasabasında 16 Ekim günü şehitler kervanına katılmıştır.

Hogır Baran (Beşir Sebri İsa) arkadaşımız 1956 yılında Rojava’nın Derik şehrinde dünyaya gelmiştir. Bir süre Derik’te yaşayan Hogır arkadaşın ailesi daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı Batman’ın Gercüş ilçesine göç etmiştir. Yurtsever özellikleriyle yaşayan ve bu temelde arayış sahibi olan Hogır arkadaşımız 1987 yılından itibaren PKK ile tanışmış ve tanıştığı andan itibaren de aktif katılım göstermiştir. Üç yıl milislik yapan Hogır arkadaşımız 1990 yılında Özgürlük Hareketimize katılmıştır. Önder Apo’yu görüp Önderlik felsefesi temelinde eğitim alan Hogır arkadaşımız mücadele içerisinde bulunduğu tüm alanlarda özgürlük militanının bir temsilcisi olmayı başarmıştır. Yürekten sahiplendiği mücadelemiz içerisinde bulunduğu her yerde fedakarca bir emeğin sahibi olan Hogır arkadaşımız üç yıl faşist Türk devletinin zindanlarında da kalarak, zindan direniş geleneğini takip etmiştir. Zindandan çıktıktan sonra yine mücadele saflarında görevine devam eden Hogır arkadaşımız Rojava ve Güney alanlarında halk çalışmaları yürütmüş ve çalışma yürüttüğü her yerde Kürt Özgürlük Mücadelesini halkımıza anlatarak büyük bir emek sahibi olmuştur.

30 yıllık mücadele yaşamı içerisinde Önder Apo’ya bağlı bir militan olarak, Kürt halkının özgürlüğü için büyük bir çaba sahibi olan Hogır arkadaşımız 16 Ekim günü Irak ordusu ve Heşdi Şabî güçlerinin Kerkük ve çevresine dönük gerçekleştirdiği işgal saldırılarına karşı en ön cephede yer alarak gelişen gerilla direnişine öncülük eden bir yoldaşımız olmuştur. Gerçekleştirdiği direniş ile Kerkük direnişinin sembolü olan Hogır yoldaşımız, ne pahasına olursa olsun Kürtlerin kazanımlarının sahiplenileceğini ve bu uğurda mücadele edileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Başta Hogır Baran arkadaşımızın ailesi ve yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelemizi amansız bir şekilde devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”

Adı Soyadı: Beşir Sebri İsa

Kod Adı: Hogir Baran

Baba Adı: Sebri

Anne Adı: Sultan

Doğrum Tarihi: 1956/Dêrika Hemko. Rojava’da dünyaya gelen Baran Kuzey Kürdistan’da büyümüş.

PKK’ye katılım tarihi: 1990 Şam

Şahadet Tarihi ve Yeri: 16 Ekim 2017, Dakuk/ Kerkük