Muğla’da katledilen gerillalara ilişkin açıklama

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Muğla’da katledilen 6 gerillaya ilişkin açıklamada bulundu. Komutanlık, gerillaların ‘Selçuk Yoğurtçu isimli unsurun ihaneti’ sonucu katledildiklerini belirtti.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Muğla'da katledilen gerillalara komplo kurulup zehir verildiğini belirtti.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığ tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

4 Ekim günü Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 4 kişilik bir arkadaş grubumuzun esareti, 5-6 Ekim günlerinde ise yine Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 6 yoldaşımızın şahadetiyle sonuçlanan olaylar daha önce basın yoluyla kamuoyuna yansımıştır.

GERİLLALARA TUZAK KURULDU

Türkiye metropol alanlarında görevlendirilen gruplarımızdan ikisinin karşı karşıya geldiği bu olaylar, grup içinde yaşanan bir ihanet sonucu ortaya çıkmıştır. Grup içinde yer alan Şoreş Haymana (Selçuk Yoğurtçu) adlı unsur, yaşadığı ihanetin bir sonucu olarak, sömürgeci Türk devlet güçleriyle işbirliği halinde iki ayrı grubun senkronize bir operasyonla tuzağa düşürülmesinde rol oynamıştır.

Seydikemer ilçesinde, Gabar (Ekrem Altay), Kamuran (Veysi Sengil), Ferhat (Velat Aşan) ve Firaz (Mehmet Can Yiğirer) arkadaşlardan oluşan 4 kişilik birinci grup, randevu verilmesi suretiyle direnemeyecekleri bir pozisyona getirilerek tuzağa düşürülmüş ve yakalanmaları sağlanmıştır. Diğer gün ise, Köyceğiz ilçesinde değerli komutan Xalit Balveren arkadaşın sorumluluğundaki 7 kişilik grup da yemeklerine ilaç katılarak zehirlenmişlerdir. Xalit (Salih Sanrı), Warger (İlyas Demir), Alişer (Rojhat Seçkin), Adil (Muhammed Nursida) ve Mahir (Musa Arslan) isimli arkadaşlarımız bu zehirlenme olayı ardından şehit edilmişlerdir. Zaten bu olayla ilgili olarak şehit ailelerimiz ve avukatlar da durumdan şüphelenmiş ve bunun bir infaz olabileceğini ifade etmişlerdir. Bu tamamen doğru bir tespittir; bu arkadaşlara haince bir biçimde yemek içerisinde ilaç verilmiş, böylece bu arkadaşlar etkisiz hale getirilmiş ve ardından infaz edilmişlerdir.

Bu olaydan kurtulanlardan Erdal (Enver Kerimi) arkadaş ise 6 Ekim günü yaralı halde gittiği bir yerde ihbar sonucu düşmanın operasyonuyla karşılaşmış, bu kahraman yoldaşımız ele geçmemek için fedaice direnmiş ve en son bombasıyla kendi kendisini şahadete ulaştırmıştır.

Türk sömürgeci güvenlik güçleri en alçak ve hain bir ihanet temelinde geliştirilen komplo ile yaşanan bu şahadet ve esaret olayını bir başarı gibi göstermektedir. Ancak güvenlik güçlerinin herhangi bir becerisinden ziyade, yaşanan derin ihanet sonucu bu kaybımız yaşanmıştır. Bu unsurun ihanetinden haberi olmayan gruplarımızın yoldaşlık saflığıyla yaklaşarak bu kişiden şüphe duymadan dediklerine uyması sonucu tuzağa düşürülme yaşanmış olup, peşi sıra yaşanan tutuklama ve şahadetler de bu temelde meydana gelmiştir.

İHANETİN HESABI SORULACAK

Sömürgeci Türk devleti bu tür kahpece tuzaklarla hiçbir yere varamayacağı gibi, Kürdistan’da geliştirilmek istenen ihanetin de onları kurtaramayacağı, Apocu hareketin ihanetin hesabını bir bir sorarak bunu kimsenin yanına koymayacağı bilinmelidir. Bu kahraman yoldaşlarımızın anısına bağlılığın bir gereği olarak sömürgeciliğe ve ihanete karşı mücadelemiz yükseltilecek ve yoldaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacaktır.

Şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Xalıt Şirnex
Adı Soyadı: Salih Sanrı
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatma - Beşir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Ekim 2017 / Muğla

Kod Adı: Adıl Bawer
Adı Soyadı: Muhammed Nursida
Doğum Yeri: Halep
Anne - Baba Adı: Horik - Fikret
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Ekim 2017 / Muğla

Kod Adı: Alişer Munzur
Adı Soyadı: Rojhat Seçkin
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Saliha - Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5  Ekim 2017 / Muğla

Kod Adı: Erdal Leylaxi
Adı Soyadı: Enver Kerimi
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Bese – Haci Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ekim 2017 / Muğla

Kod Adı: Mahir Akdeniz
Adı Soyadı: Musa Arslan
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Nuran - Nedim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Ekim 2017 / Muğla

Kod Adı: Warger Şindar
Adı Soyadı: İlyas Demir
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Rukiye - Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Ekim 2017 / Muğla