Minbic Askeri Meclisi komutanını binler uğurladı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Minbic Askeri Meclisi Komutanı Xelîl Ebû Seyah, Qamışlo’da gerçekleştirilen görkemli törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda şehit düşen Minbic Askeri Meclis Komutanı Xelîl Ebû Seyah, Qamışlo’daki Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde gerçekleştirilen görkemli törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesini mücadele arkadaşlarının omuzlara alarak, sloganlar eşliğinde tören alanına getirdi. Askeri tören ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşma yapan Cizre Bölgesi Ekonomi Konseyi Eşbaşkanı Remziye Mihemed, şehit ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Mihemed “Halen çete ve Suriye rejiminin ablukası altında bulunan Til Eran’dan şehit Ebû Seyah’ı bugün Qamışlo’da sonsuzluğa uğurluyor olmamız Kuzey ve Doğu Suriye halklarının birliğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

QSD Sivil İlişkiler Danışmanı Rêzan Gulo ise şunları söyledi: “Halkımıza Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm köy, belde, ilçe ve kentlerini özgürleştirme sözü verdik. Halen bu sözün gereğini yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Çok kısa sürede çetelerin ablukası altındaki Hecîn’in özgürleştirildiği müjdesini de vereceğiz.”

Minbic Askeri Meclisi Üyesi Tirkman Yilmaz ise şöyle konuştu: “Vatanının özgürlüğü için canını feda eden bir yoldaşımızı daha uğurluyoruz. Bu mücadele öyle kutsal bir mücadeledir ki canlarını feda eden yoldaşlarımızı annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa veriyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit cenazesi, yoldaşları tarafından omuzlanarak annelerin slogan ve zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Xelîl Ebû Seyah için yarın Qamışlo’nun El-Hîlaliyê Mahallesi’nde taziye kurulacağı belirtildi.