Macron’un Beyrut ziyaretinde ‘devrim’ sloganları atıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Lübnan’daki patlamalarına ardından Beyrut’u ziyareti sırasında halk “devrim” sloganları attı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Salı günkü patlamalardan etkilenen bir mahalleyi ziyaret etti. Patlamalarda en az 137 kişi hayatını kaybederken, 5 bini aşkın kişi yaralandı ve 300 bin kişi evsiz kaldı.

Ziyarette Lübnanlılar Cumhurbaşkanı Michel Aoun’u protesto ederek, Fransa’dan Lübnanlı yöneticilerin iktidardan indirilmesi için yardım istedi.

Öfkeli kalabalık sık sık “Bize yardım edin! Devrim!” ve “Halk rejimin düşmesini istiyor” sloganlarını attı.

Fransa Cumhurbaşkanı, Lübnan için “uluslararası yardım organize etmek” istediğini belirtti.

Macron, “Bir Avrupa işbirliği ve daha geniş olarak uluslararası işbirliği organize etmek istiyorum” dedi.

Macron, ağır bir siyasi ve ekonomik krizin vurduğu Lübnan’da reform yapılmazsa durumun daha da ağırlaşacağı uyarısında bulundu.

“Bugün öncelik koşulsuz bir şekilde yardımdır, halka destektir” diyen Macron, “Eğer reformlar gerçekleşmezse, Lübnan batmaya devam edecek” diye ekledi.

Fransız solcu lider Jean-Luc Melenchon ise Macron’un ziyaretini eleştirerek, “Lübnan’daki siyasi yaşama olası müdahale konusunda uyarıyorum. Bu kabul edilmeyecek. Lübnan, Fransa’nın bir vilayeti değildir (...) Lübnanlıları Macron’un reformları konusunda uyarıyorum: yurttaş devriminizin taleplerini koruyun” dedi.