Kobanê’de binlerce kişi koalisyon üssüne yürüdü

Türk işgal tehditlerine karşı Kobanê’de binlerce kişi DAİŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon üssüne yürüdü.

Türk devletinin işgal saldırıları ve yeni işgal tehditlerine karşı, Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nda tepkiler büyüyor.

Sınır hattında başlatılan canlı kalkan eylemi devam ederken, Reqa, Derazor, Tebqa, Minbic, Girê Spî ve Kobanêli binlerce kişi, Kobanê Kantonu’ndaki Uluslararası Koalisyon üssüne yürüdü. Bu üs, kantonun güneyindeki Xirbe Eşk köyünde bulunuyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi eşbaşkanları Ebdilhamid Mihbaş ve Bêrîvan Xalid’in de aralarında yer aldığı çok sayıda yetkili ve kanaat önderi yürüyüşte hazır bulundu.

Yürüyüşte QSD, YPG-YPJ şehitlerinin posterleri ile Türk devleti aleyhine sloganların yazılı olduğu pankartlar taşındı.

Bir konuşma yapan Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mihemed Şahin, “Buraya kimseden ricada bulunmaya gelmedik. Avrupa, Asya ve diğer kıtalardaki ülkeler bizim sayemizde güven içindedir” dedi.

Şahin, “Zaman, uluslararası güçlerin harekete geçme ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme zamanıdır. Bu halk binlerce evladını teröre karşı mücadelede şehit verdi. Bizler, Ortadoğu halklarının savaşsız, barış içerisinde yaşayabileceği gösteren geleceğini temsil ediyoruz” diye ekledi.

Bêrîvan Xalid ise Türk devletinin Suriye ve Libya’da teröre destek verdiğini belirtirken, Suriye’de bugün yaşanan iç savaşın sebebinin de Türkiye olduğunu kaydetti.

Suriye Gelecek Partisi Başkanı İbrahim El Qeftan, Suriye hükümetinin Türk devletine karşı tavrını netleştirmesi ve Adana Mutabakatı’nı da unutması gerektiğini belirtti.

Qeftan, Koalisyon Güçlerine de seslenerek, barışın sağlanması amacıyla “terörist devletlerin” yenilgiye uğratılması için üzerine düşen rolü oynamasını istedi.

Qeftan, gelecekte uygulanacak tüm anlaşmaların teslimiyet dayatması üzerinden değil, barışın inşası temelinde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından eylem, Türk devleti aleyhine atılan sloganlarla son buldu.