Jinên Tîrêjên Rojê’den İstanbul’da ‘Şengal’ eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının altıncı yıldönümü dolayısıyla İstanbul’un bir çok noktasında eylemler düzenlediklerini bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, yaptığı yazılı açıklamada 30 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında faşistlere ait 11 araç yaktıklarını bildirdi.

Açıklamada, “Faşist TC devletinin destekleyip beslediği DAİŞ çeteleri 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e yönelik işgal ve soykırım saldırısı başlattı. Binlerce kadın, çocuk, genç, yaşlı katledildi, kaçırıldı. Yüzlerce kadın köle pazarlarında satılıp tecavüze uğradı. Bugün ayni zihniyet AKP rejimi tarafından yürütülüyor. Kadınlar katlediliyor, tecavüze uğruyor. Biliyoruz ki onlar da DAİŞ zihniyetinin bir temsilcisi ve devamıdır ancak ne DAİŞ Şengal halkını bitirip özgürlüğünü elinden alabildi ne de TC devleti Kürt Özgürlük Mücadelesini bitirebildi. Bizler bu katliamların soykırımların hesabını soracağız” denildi.

Açıklamada eylemler şöyle sıralandı:

-30 Temmuz günü İstanbul Okmeydanı’nda AKP –MHP’li faşistlere ait 4 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

-31 Temmuz günü İstanbul Kavacık’ta AKP’nin tecavüzcü ve işbirlikçilerine ait şahsi 3 araç yakılarak imha edildi.

-31 Temmuz günü İstanbul Kadıköy’de ülkü ocaklarına ait araçlara birimlerimiz eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucunda 2 araç imha oldu.

-1 Ağustos günü İstanbul Tuzla’da AKP –MHP’li çetelere ait 2 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

İnisiyatif, “Yapılan bu eylemler 3 Ağustos 2014 tarihinde TC ortağı DAİŞ çetelerinin Şengal katliamı anısına misilleme olarak gerçekleşti. Bizler katledilen, tecavüze uğrayan kadınların, çocukların sesiyiz. Zerdeşt Şengalilerin Arin Şengallerin mücadele arkadaşlarıyız” diye vurguladı.