HSM Komutanlığından Cudi Amed ve Rodi Mardin için açıklama

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Gümüşhane’de hayatını kaybeden gerilla Komutanı Cudi Amed ve Mardin’de hayatını kaybeden Rodi Mardin’i andı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 14 Temmuz’da Gümüşhane’de hayatını kaybeden Cudi Amed ve Rodi Mardin’e ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, Cudi Amed’in sağ yakalanmamak için kendi silahıyla ‘şehadete ulaştığını’, Rodi Mardin’in ise çatışma esnasında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Komutanlığın açıklamasında, her iki gerillanın mücadele hayatlarına ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

Kod Adı: Cudi Amed
Adı Soyadı: Mehmet Yakışır
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hatice – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2018 / Gümüşhane

Kod Adı: Rodi Mardin
Adı Soyadı: Levent Dayan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hayriye - Yunus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2018 / Gümüşhane

'CUDİ AMED HER ZAMAN BİZİM İÇİN ÖRNEK OLACAKTIR'

Cudi yoldaş yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Kürdistan ve Kürt halk gerçekliği ile erkenden tanıştı. Yüksek yurtseverlik duygularını devrimci bir bilinç ile yoğurarak savaşımızın en çok kızgınlaştığı 90’lı yılların ortalarında mücadele saflarına katıldı. Özgürlük saflarına katıldıktan sonra büyük bir özveri ve cesaret ile devrimci mücadelenin bütün görevlerine dört elle sarılan bir yoldaşımız oldu. Uzun yıllar birçok savaş sahasında büyük bir başarıyla görevlerini yerine getirmesini her zaman bilen bir yoldaşımız oldu. Cudi yoldaş Amed ’ten Başur’e Kürdistan’a oradan da Dersim ve Karadeniz’e uzanan gerilla yürüyüşünde her zaman büyük bir inanç ve iddianın sahibi olan bir yoldaşımız olmuştur. En son almış olduğu Karadeniz Eyalet Komutanlığı görevini büyük bir başarıyla yerine getirmiştir. Devrimci heyecanı ve coşkusuyla mücadelenin bütün zorlu görevlerini yerine getirmek için bütün enerjisini ve yeteneğini ortaya koyan bir yoldaşımız olmuştur. Emekçi, dürüst ve mütevazı kişiliği ile bütün yoldaşlarının gönlünde taht kurmayı her zaman için başarmıştır. Bütün yoldaşlarımızın sevgisini ve saygısını kazanan Cudi yoldaş gerilla savaşında her savaşçının yanında olmak istediği bir gerilla Komutanı olmayı başarmıştır. Komuta disiplini savaştaki ataklığı ve gözü pekliği onu her zaman düşman için korkulu bir rüya haline getirmiştir. Görev yaptığı bütün sahalarda ve en son büyük bir başarıyla çalışmalarını yürüttüğü Karadeniz alanında düşmana karşı birçok etkili eylemi bizzat planlayıp ve yönlendiren bir Komutanımız olmuştur. Düşmana karşı büyük bir devrimci öfke duyarak sömürgeciliğin halkımıza karşı işlemiş olduğu insanlık dışı suçların hesabını sormak için beynini ve yüreğini ayaklandırmıştır. Mücadele yaşamı boyunca devrimci görevlere bütün benliği ile katılarak Önder Apo’nun ve Kahraman Şehitlerimizin yolunda büyük bir başarı ve kararlılıkla yürüyen bir yoldaşımız olmuştur. Bu özelliklerinden dolayı düşmanın her zaman hedeflediği bir yoldaşımız olan Cudi yoldaş en son Karadeniz alanında kanının son damlasına kadar düşmanla çarpışarak PKK’nin kahraman şehitler kervanına katılmıştır. Cudi arkadaşımızın yaşamı ve mücadelesi her zaman bize yol gösterecek ve devrimci pratiğimize büyük bir ışık tutacaktır. Baş eğmez kişiliği, cesareti, fedakarlığı, yoldaşlık sevgisi, halka, partiye ve Önderliğe sonuna kadar bağlılığı her zaman bizim için örnek olacaktır. 

RODİ MARDİN

Rodi Mardin arkadaşımız da Mardin’de Nusaybin’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve düşman gerçekliğini tanıyarak büyümüştür. Yurtsever geleneklere bağlı aile gerçeği içerisinde büyüdüğü için sistem yaşamına alışmamış ve gençlik yılları ile birlikte 2007’de gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya geldikten sonra askeri konular ve gerillacılık üzerine kendini hazırlayan ve bu temelde çalışmalar yürüten Rodi arkadaşımız kısa sürede yetkin bir gerilla olmuştur. Düşmana olan öfkesi mücadeleye katılımında her zaman tetikleyici olmuş ve savaşın yoğunlaşması ile birlikte Kuzey alanlarına geçmiştir. Dersim ve Karadeniz alanlarında uzun süre çalışma yürütmüş ve büyük başarılara imza atmışlardır. Rodi arkadaşımızın mütevazi, yürekten ve heyecanlı katılımı tüm yoldaşları tarafından her zaman hatırlanacak ve mücadelede yaşatılacaktır. 

Cudi ve Rodi arkadaşlarımızın yoldaşları olarak onların bizlere bırakmış oldukları mücadele bayrağını daha yükselteceğimizi belirterek şehitlerimize bir kez daha onların yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Başta değerli şehit ailelerimiz Yakışır ve Dayan ailelerimiz olmak üzere tüm Kürdistan halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.''