HSM’den Botan Saha Komutanlığı’na kutlama mesajı

HSM, Botan’da 15 Ağustos’un yıl dönümünde Botan Saha Komutanlığı’nda Şehit Serdem-Şehit Nûdem Devrimci Hamlesi’ni başlatan Botan Saha Komutanlığı’na kutlama mesajı gönderdi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı (HSM) yayınladığı yazılı mesajda, “Özellikle Botan’da ilk isyan kurşununun sıkıldığı Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın 33’üncü yıldönümünde bu eylemin yine Botan’da ve düşmanın en yoğun olduğu bir alanda gerçekleşmiş olması, kendi başına Diriliş Bayramı’na anlamlı bir yanıt olmuştur” dedi.

HSM mesajı şöyle: “Sahanızda başlatılan Şehit Serdem-Şehit Nûdem Devrimci Hamlesi ve bu hamlenin ilk adımı olan, Besta alanına bağlı Dêriyê Beroj’da Türk ordu güçlerinin tuttuğu tepelere karşı 16 Ağustos günü sabah saat 6 sularında gerçekleştirilen saldırı eyleminde bir tepenin tümden düşürülmesi, diğer tepelerin ise darbelenmesi, düşman güçlerinin üzerine gidilerek silah, cephane ve dürbünlerine el konulmuş olması önemli bir başarıdır. Özellikle Çelê Nimêja gibi düşmanın yoğun olarak tedbir aldığı bir alanda gündüz saatlerinde gerçekleşen bu başarılı eylemden dolayı sizleri ve bu eylemde emeği geçen tüm komuta ve savaşçı yoldaşları kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.

Özellikle Botan’da ilk isyan kurşununun sıkıldığı Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın 33’üncü yıldönümünde bu eylemin yine Botan’da ve düşmanın en yoğun olduğu bir alanda gerçekleşmiş olması, kendi başına Diriliş Bayramı’na anlamlı bir yanıt olmuştur. Bu eylem, Komutan Egîdlerin öncülüğünde gerçekleştirilen 15 Ağustos Saldırı Ruhu’nun bugün daha da yükseltilerek Apocu fedai ruhla başarı tarzına dönüştürüldüğünü ortaya koyması bakımından da anlamlıdır. Bu yüzden bu eyleme katkısı olan tüm yoldaşları selamlıyor, 15 Ağustos’un 34’üncü yılında Egîdlerin yılmaz takipçisi tüm Botan gerilla güçlerine üstün başarılar diliyor, bir kez daha tüm arkadaşların Diriliş Bayramı’nı kutluyoruz.”