HPG’den hayatını kaybeden üç gerillaya ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, 30 Eylül’de Mardin’de yaşanan çatışmada hayatını kaybeden bir gerillaya ilişkin düzeltme yaparken, Besta’da da iki gerillanın esir düşmemek için yaşamlarına son verdiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Eylül ayı sonunda Nusaybin’deki çatışmada hayatını kaybeden bir gerillaya ilişkin düzeltme yaptı. Daha önce hayatını kaybettiği yönünde kimliği açıklanan gerillanın hayatta olduğunu belirten HPG-BİM, savaş koşullarından kaynaklı bu yanlışlıktan dolayı özür diledi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“11 Ekim 2018 tarihli açıklamamızda, 30 Eylül günü Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Badibe Köyü alanında işgalci TC ordusunun başlattığı operasyon sonucunda Medya Mawa ve Akif arkadaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Söz konusu çatışmada şehit olarak ilan ettiğimiz Akif Brusk (Mahmut Özdemir) arkadaşımız görevi başında bulunmakta olup, şehadete ulaşan arkadaşımız Akif Bagok (Abdurrahman Erçik) arkadaşımızdır. İçinde bulunulan yoğun savaş sürecinden kaynaklı yaşanan bu yanlışlığı düzeltir, değerli ailelerimizden özür dileriz.”

Hayatını kaybeden gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Akif Bagok
Adı Soyadı: Abdurrahman Erçik
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Rukiye - Mehmet 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Eylül 2018 / Mardin

 

Şırnak’ın Besta alanında ise iki gerillanın hayatını kaybettiğini açıklayan HPG-BİM, şu ayrıntıları paylaştı:

“20 Ağustos 2018 tarihinde işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Piro alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 12.00 sularında savaş uçakları operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamış ve ardından alana skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Yapılan indirmelerden sonra işgalci askerler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşman güçlerine ağır darbeler vuran ve son mermilerine kadar kahramanca savaşan Brusk ve Eşref yoldaşlarımız düşman güçlerine esir düşmemek için kendi silahları ile kendilerini şehit düşürmüşlerdir.”

Her iki gerillanın kimlik bilgileri HPG’nin internet sitesinde şöyle yer aldı:

Kod Adı: Brusk
Adı Soyadı: Yusuf Sungur
Doğum Yeri: -
Anne Adı: Hatice - 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2018 / Şırnak

 

Kod Adı: Eşref Batuyî
Adı Soyadı: Serbest Gün
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Zeynep - Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2018 / Şırnak

 

HPG-BİM; “Ölümsüzler kervanına katılan her üç yoldaşımız şahsında değerli Gün, Sungur ve Erçik ailelerine başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” hayalini gerçekleştirerek onların anılarını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

YÜKSEKOVA’DA EYLEM: 6 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gerillaların Türk işgal güçlerine ait mevzilere eylem düzenlediğini ve en az 6 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Eylemin detayları şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Ekim günü saat 17.15’ye Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan 3 düşman mevziisinin hedeflendiği bu eylemde her 3 mevzii imha edilmiş ve 6 düşman askeri öldürülmüştür.”