HPG’den eylem ve hava saldırılarına ilişkin açıklama

HPG-BİM Hakkari, Bitlis ve Bingöl’de düzenlenen eylemler ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları hakkında yazılı açıklamada bulundu.

HPG-Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Bingöl’de İsmail Hakkıcan adlı kişinin ‘kontra faaliyetlerinden’ dolayı vurulup yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, ölü ve yaralı askerlerin sayısına ilişkin bilgiler de yer aldı.

HPG sitesindeki açıklamanın detayları şöyle:

ŞEMDİNLİ VE GEVER’DE EYLEM

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Temmuz günü saat 07.20’de Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Esendere alanında bulunan Çoyê karakolunun yakınlarında bulunan bir tepeye doğru ilerleyen amarok tipi askeri bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınıp darbelenen bu araçtaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Yine hamle kapsamında güçlerimiz, 19 Temmuz günü saat 19.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Kelebek tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

19 Temmuz günü saat 04.20’de Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Herki köyü yakınlarında güçlerimiz, işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşmış ve çatışma yaşanmıştır. Kısa süreli yaşanan çatışmada düşmanın ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Çatışmaya giren birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BİTLİS HİZAN’DA TÜRK ASKERLERİ ETKİLİ ŞEKİLDE VURULDU

18 Temmuz günü saat 16.00’da güçlerimiz, Bitlis’in Hizan ilçesi kırsalında denetime aldıkları işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci güçler eylem ardından insansız hava araçlarının desteğinde ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

30 YIL DEVLETE ÇALIŞAN İSMAİL HAKKICAN YARALANDI

Yaklaşık 30 yıldır düşman ile çalışan İsmail Hakkıcan isimli bir kontra, 18 Temmuz günü saat 12.30’da Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Fem karakolundan çıktığı esnada güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu şahıs yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler Fem karakolu çevresindeki alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 19 ve 20 Temmuz günleri Medya Savunma alanlarına yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

19 Temmuz günü saat 16.00 ile 18.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Karox, Tepê Savaş ve Şehit Ayhan vadisini, Xakurkê bölgesine bağlı Şêx Zadê alanını, Zap bölgesine bağlı Şıkefta Birindara alanını bombalamıştır. Zap bölgesine yapılan bombardıman sonucu arazideki ormanlık alanda yangın çıkmış ve bu yangın halen devam etmektedir.

20 Temmuz günü saat 01.00’da ise Avaşin bölgesine bağlı Arıs Farıs köyünü bombalamıştır.’’