HPG BİM’den şehit ilanlarına ilişkin düzeltme

HPG BİM, farklı tarihlerde şehit düştüğü ilan edilen gerillalara ilişkin bir düzeltme yayınladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 2016-2017 yılında yaşanan büyük direniş savaşı sürecinde kimi alanlar ve sahalarla iletişim imkan şartlarının zorunluluğu sonucu geciktiği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Yaşanan bu gecikmeler sonucu bazı arkadaşlarımız hakkında elde edilen bilgilerde yanlışlık yaşanmıştır. Yaşanan bu yanlışlıktan ötürü başta arkadaşlarımızın değerli ailelerinden ve halkımızdan özür diliyoruz. Düzeltmelere dair detaylar ise şöyledir:

21 Mart tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesindeki operasyonda yanlış ilan ettiğimiz Çekdar Roni (İsmail Candemir) arkadaşımız şehit düşmemiş, Çekdar Ciwan (İlyas Çelebi) arkadaşımız şehit düşmüştür.

Kod Adı: Çekdar Ciwan
Adı Soyadı: İlyas Çelebi
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Rukiye - Abdulmecit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mart 2017 / Bitlis

27 Mart tarihinde Bingöl'ün Yayladere ilçesi kırsal alanında şehit düştüğü bilgisini yanlış ulaşan Sinan Rojhılat (Bışar Algani) adlı gerillamız yaralı bir biçimde düşmana esir düşmüş ve tutuklanmıştır.

27 Nisan tarihinde Dersim Ali Boğazı’ndaki operasyon sonucu ilan ettiğimiz Axin (Leyla Güneş) adlı arkadaşımız yaralı bir şekilde düşmana esir düşmüştür.

Rohat Welat (Şuayip Demirel) adlı arkadaşımız bir yanlışlık sonucu şehit olarak ilan edilmiştir. Bu arkadaşımız şehit düşmemiş ve görevi başındadır.

4 – 20 Mart tarihleri arasında TC ordusunun Amed'in Lice ilçesine bağlı Şehit Serxwebun ve Lice, Kulp ve Bingöl’ün Genç ilçesi arasında bulunan Şehit Remzi alanlarına yönelik binlerce askerin katılımıyla kapsamlı operasyonlar düzenlenmişti. Bu operasyonlarda şehit düşen bir arkadaşımızın sicil bilgisine daha sonradan ulaşılmıştır. Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Roni Berxwedan
Adı Soyadı: İnan Özdemir
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Dader – M.Faruk
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 - 20 Mart 2017 / Amed

8 Nisan günü Mardin’in Savur ilçesinde 7 arkadaşımız şehit düşmüştü. Şehit düştüğünü açıkladığımız arkadaşlarımızdan Welat arkadaşımız yaralı bir şekilde düşmanın eline geçmiştir. Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bawer Mazlum
Adı Soyadı: İslam Eroğlu
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: -
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Nisan 2017 / Mardin

Yaşanan bu yanlışlığı imkanlar ölçüsünde düzelterek doğru bilgileri halkımız ile paylaşmayı gerekli görmüş ve bu açıklamayı yapmış bulunuyoruz.”