Erdoğan’ın ‘çocuk askerleri’ Avusturya’da da ortaya çıktı!

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Herford kentinde DİTİB’e ait bir camide asker elbisesi giydirilerek yapılan ırkçı bir şovun benzerinin de Avusturya’nın başkenti Viyana’daki bir camide de yapıldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin Herford kentinde Türk devletinin Diyanet kurumu DİTİB’e ait bir camide yaşananlar, Nazi Almanyası döneminde “Hitler’in gençliği” görüntülerini akla getirmişti.

AKP rejiminin Almanya’daki en önemli kurumlarından DİTİB’in kendi camide organize ettiği bir etkinlikte yaşları 4 ile 7 arasında değişen bir grup Türk çocuğuna asker elbisesi giydirilmiş, oyuncuk silahlarla ırkçı marşlar okutulmuştu.

Türk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asker elbisesi giydirilen çocuklarla yaptığı şovun devamı olarak nitelendirilen görüntülerin bir benzeri Avusturya’nın başkenti Viyana’da da yaşandığı ortaya çıktı. Almanya’daki DİTİB’in Avusturya’daki versiyonu olan ATİB’e ait bir camide de “Çanakkale Şehitleri” oyunu adıyla çocuklarla ırkçı bir gösteri yapıldı.

İnternet ortamında ortaya çıkan gösteriye ait fotoğraf ve videolarda, ırkçı şova Türk bayraklı küçük yaştaki türbanlı kız çocukların da katıldığı görülüyor. Diğer küçük yaştaki çocukların da asker selamı verdiği ve ırkçı marşlar seslendirdiği görüntüler, Avusturyalı siyasetçiler ve hükümet yetkilerinin tepkisini çekti.

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ)’li Viyana Meclis Üyesi Jürgen Czernohorszky, Gençlik Dairesi’nin olaya el koymasını ve camii hakkında cezai soruşturma açılmasını talep etti. Hükümet partisi Avusturya Halk Partisi (ÖVP)’li devlet bakanı Gernot Blümel ise görüntüler ardından ilgili birimlerin harekete geçtiğini bildirdi.