CDU: Erdoğanların yurt dışındaki mal varlığı dondurulsun

Almanya ve AKP iktidarı arasındaki kriz her geçen gün derinleşirken, hükümet partisi CDU Ankara'ya uygulanacak yaptırımların Erdoğan'ın ailesini hedef almasını istedi.

CDU'lu vekil Roderich Kiesewetter "Erdoğanların yurt dışındaki mal varlığı dondurulsun" talebini dile getirdi.

Hıristiyan demokrat politikacı Angela Merkel'in başbakanlığındaki federal hükümet ile Erdoğan iktidarı arasındaki gerilim ve kriz yeni bir boyut kazanmak üzere. Son günlerdeki kriz ve Erdoğan'ın Alman politikacılara yönelik hakaretlerinin ardından Merkel'in partisi CDU cephesi Erdoğan rejimine uygulanacak yaptırımların artırılmasını istedi.

CDU'nun dışişilişkiler sözcüsü Roderich Kiesewetter bu sabah RBB radyosuna yaptığı açıklamada yaptırımların direkt olarak Erdoğan ailesini hedef alması gerektiğini söyledi. Uzun yıllar Alman ordusunda subay ve general olarak görev yapan Kiesewetter "Örneğin Erdoğan ailesinin yurt dışındaki mal varlığı ile banka hesaplarını dondurabiliriz. Bunun için elimizde birçok olanak var" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE ORTA VADEDE NATO ÜYELİĞİNDEN ÇIKARTILMALI'

Rus yönetimindeki oligarşilerin mal varlığının dondururken, Erdoğan ailesine yönelik hiçbir yaptırımın uygulanmamasına anlam veremediğini belirten Kiesewetter "Uzun süreli düşünmeliyiz ve Avrupa'nın ortak değerlerini garanti altına almalıyız" dedi.

Uzun yıllar Alman ordusunda subay ve general olarak görev yapan Kiesewetter, Avrupalıların hiçbir şekilde artık Türkiye'de tatil yapmamasını da istedi.  Hıristiyan demokrat politikacı, son olarak Türkiye'nin orta vadede NATO üyelinden çıkartılması gerektiğini de belirtti.